Ingredients
-
300 gr biscuiti simpli
-
100 gr biscuiti digestivi
-
240 ml lapte
-
65 gr unt
-
30 gr zahar
-
100 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
1 lingura ( nu esenta) rom
-
30 gr cacao
-
100 gr stafide
-
50 gr nuca
Salam de biscuiti
O reteta indragita de toata lumea isi face loc pe blog 🙂 . Cu siguranta fiecare are propria versiune, asa ca va aduc si eu varianta mea, cu nuca si stafide , ciocolata si rom . Folositi rom de calitate, nu esenta , si rezultatul va fi mult mai bun.
Steps
1
Done
|
Preparare salam de biscuitiPrima data prajim nuca, apoi o tocam grosier. Punem untul, laptele, cacaua, zaharul si ciocolata la foc mediu, lasam pana ciocolata e topita si sosul e omogen. Luam de pe foc si adaugam romul. Biscuitii ii rupem bucatele si ii punem intr-un vas. Adaugam nucile si stafidele . Turnam jumatate din sirop, amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam si restul de lapte cu ciocolata. Amestecam bine din nou, amestecul ar trebui sa fie umed insa nu foarte lipicios. |
Biscuitii sunt doar rupti? Unii par macinati. Cum se procedeaza?
Sunt sframati cu mana, unii se sfarma mai tare , altii se rup in bucati mai mari
Buna, îmi spuneți va rog ce fel de biscuiți ati folosit ( simpli si digestivi)?
Simpli : Petit Beurre si digestivi Gullon
Excelent!!!??Iar combinatia de duo biscuit…MINUNATA IDEE! felicitari pentru site si multumesc pt retete
Ce este 30 g vechi? ?
La mine nu apare acesta trecut la ingrediente
Ii ok dacă nu pun rom?
Desigur