Acum ca au trecut Sarbatorile Pascale , eu am ramas cu friptura, oua, si alte bunatati. Nu vreau sa le arunc, sa fac risipa, asa cao parte o impart, iar ce ramane transform in cartofi umpluti 🙂 .
Asa si cu acesti cartofi umpluti , umplutura poate varia in functie de preferinte, eu am folosit friptura ramasa , ciuperci si cascaval.
Ingrediente :
4 cartofi noi mari
friptura porc/vita/pui
4 ciuperci
200 gr cascaval
Cartofii i-am spalat bine , fara a curata coaja. I-am pus la fiert in apa cu sare pana cand a intrat furculita usor in ei. Ii lasam la racit. Ciupercile le feliem si le calim in putin ulei de masline condimentam cu sare piper si cimbru.Apoi luam cartofii, ii taiem in 2 si cu o lingura scobim mijlocul. Ii asezam pe o tava tapetata cu hartie cerata. Stopim cartofii cu putin ulei de masline, sare , piper apoi ii dam la cuptor 10 minute. Punem si carnea taiata fasii, ciupercile,miezul de cartof, iar deasupra razuim cascavalul. Dam la cuptor la 180 grade pana cascavalul se topeste si cartofii devin usor aurii. Enjoy !
Lasa-ne un mesaj