Ingredients
-
Aluat
-
500 grame faina
-
40 gr drojdie proaspata
-
115 grame zahar
-
65 grame unt
-
35 ml ulei
-
1 buc galbenus
-
300 ml lapte
-
un praf de sare
-
Umplutura
-
100 grame zahar
-
100 grame unt
-
30 grame scortisoara
-
70 grame stafide
-
2 linguri coaja confiata de portocala
-
Glazura
-
200 grame crema de branza
-
50 grame zahar pudra
-
2-3 linguri lapte
-
2 linguri zeama de lamaie
Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza sau cinnamon rolls
Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea. Miroase fantastic, apetisant , ma simt copil din nou. Aluatul fraged, umplutura aromata si glazura cremoasa, fac un desert de vis .
Steps
1
Done
|
Preparare aluatIn laptele cald punem drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Lasam 10 minute sa se activeze. Intre timp punem uleiul cu untul la incalzit pana e topit untul. |
2
Done
|
AsamblarePe o suprafata unsa cu ulei vom rasturna aluatul. Il vom intinde intr-o forma dreptunghiulara, cam de 35/45 cm sau pana ce foaia ajunge la o grosime de un jumatate de centimetru. Presaram umplutura pe toata suprafata aluatului si apoi il rulam cu grija. Cu un cutit ascutit si lama unsa cu ulei taiem aluatul in rulouri cu o grosime de 4 cm. Luam o tava incapatoare , punem hartie de copt ai apoi asezam rulourile in picioare. Lasam cam 3 cm intre ele deoarece vor creste destul de mult la copt. |
Salut. am o curiozitate. La umplutura scrie 100g unt. Acesta il topesti si il amesteci cu scortisoara si zaharul? Unde se foloseste mai exact deoarece in poza pare o umplutura uscata.
Se unge aluatul cu untul moale, apoi se preasara zaharul amestecat cu scortisoara
Foarte bune si gustoase. Sincer , cea mai bună reteta de rulouri cu scorțișoară pe care am incercat-o pana acum ..iar glazura ii împlinește gustul ..
Merita incercat ??