Ciresele sunt fructele mele preferate , asa ca orice prajitura cu cirese mi se pare delicioasa. Iata una care este foarte buna cu orice fruct va place voua
Ingrediente
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
6 linguri faina
un praf de sare
60 gr unt topit si racit
Crema:
– 200 grame mascarpone
– 100 grame frisca batuta
– Coaja rasa lamaie
– 2 –3 linguri mari de miere ( zahar)
– Cirese fara samburi injumatatite
Décor :
– 50 grame ciocolata
– 2- 3 linguri lapte
Preparare:
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina, amestecam usor cu o spatula de jos in sus. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute.
Cand scoatem blatul trebuie sa avem un prosop de bucatarie umed in care sa–l rulam pana pregatim compozitia si ii dam timp sa se raceasca.
Pentru crema: cu ajutorul mixerului, amestecam mierea cu crema mascarpone si coaja rasa de la o lamaie, apoi cu o spatula incorporam frisca batuta si ciresele.
Indepartam prosopul si intindem blatul apoi nivelam crema si rulam din nou cu grija. Deasupra, decoram cu glazura de ciocolata ( topim ciocolata, adaugam laptele si amestecam bine ). Lasam rulada la rece o ora apoi e gata de servire