2 0
Rulada cu mascarpone si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Foaie Rulada
4 bucati M oua
80 grame zahar
50 grame faina
40 grame cacao
50 grame unt
un praf de sare
Crema mascarpone
250 grame mascarpone
200 ml smantana pt frisca
50 grame zahar pudra
o jumatate lingurita extract vanilie
250 grame capsuni

Rulada cu mascarpone si capsuni

  • 45 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Rulada cu mascarpone si capsuni

Simpla si gustoasa, aceasta rulada e perfecta pentru a savura un dulce cu aroma intensa de capsuni.

Asta deoarece eu folosesc capsuni proaspete, aromate, extra dulci.

Combinatia dintre blatul de ciocolata, crema fina de mascarpone si capsuni este una perfecta. Si inca un avantaj, daca aveti invitati, ajunge pentru 8-10 persoane, si o veti face in 45 minute.

Rulada cu mascarpone si capsuni

Steps

1
Done

Preparare foaie rulada

Prima data topim untul, il lasam sa se racoreasca.
Facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor cu dimensiunea de 45/35 cm), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute. Apoi rasturnam blatul peste un prosop de bucatarie curat usor umezit , luam hartia de copt de pe blat si rulam blatul in prosop.

2
Done

Preparare crema mascarpone

Aceasta crema se preapara foarte usor:
Smantana pentru frisca si mascarponele se pun intr-un vas. Ambele sa fie foarte reci, de la frigider. Apoi se adauga zaharul pudra, extrasul de vanilie si incepem sa mixam. Eu am folosit mixerul de mana, pentru ca mi se pare ca am un control mai mare. Se mixeaza pana crema devine densa, aerata si are textura fina.
Capsunile se taie bucatele, vom avea nevoie si de 4-5 capsuni extra, pentru decor.
Desfacem cu grija foaie rulata, punem peste crema de mascarpone, pana la 2 cm de margine. Apoi adaugam capsunile taiate bucatele si rulam cu grija.
O acoperim cu folie alimentara si o dam la rece o ora. Apoi o decoram cu capsuni proaspete, bezele, si se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Friptura de vita cu legume
previous
Friptura de vita cu legume
Supa de linte cu lapte de cocos
next
Supa de linte cu lapte de cocos
Friptura de vita cu legume
previous
Friptura de vita cu legume
Supa de linte cu lapte de cocos
next
Supa de linte cu lapte de cocos
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

Nu trebuie praf de copt in blat?

Petruța Seician

Am făcut și eu această ruladă. A ieșit super, super. Sunt mulțumita de rezultat.

alexandra

daca vrem sa avem blat de vanilie, inlocuim cacao cu faina? pastram aceleasi cantitati?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here