2 0
Macarons Cacao si Crema Gianduia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Macarons Cacao si Crema Gianduia

  • Medie
Distribuie

Un rasfat pe care il meritam din cand in cand, acum nu vorbim de calorii sau zahar , ci  de un gust sofisticat , savurat din plin 😉  Macarons cu crema Gianduia 

Ingrediente

  • 70 gr albus
  • 60 gr zahar tos
  • 80 gr migdale macinate
  • 100 gr zahar pudra
  • 10 gr cacao

Migdalele le macinam, apoi le dam prin sita. Zaharul praf il dam prin sita de asemenea. Le amestecam cele 2, adaugam si cacaua. Albusul il batem pana incepe sa devina spuma , adaugam zaharul tos cate o lingura pana il incorporam pe tot si rezulta o bezea luciosa si ferma. Jumatate din amestecul de migdale il cernem peste albusuri si amestecam de cateva ori , apoi cernem si cealalata jumatate. Amestecam cu o paleta pana devine lucios si curge de pe spatula in fir gros , continuu si cand ajunge in vas face o funda.

Macarons cacao 1

 Transferam aluatul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru . Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea minim 30 – 60 min inainte de a fi bagate la cuptor.

Cuptorul il preincalzim la  130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 – 25  min.

Macarons cacao 2

Crema Gianduia 

  • 120 gr alune usor prajite
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • Crema Gianduia

Alunele le macinam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul pana devine o pasta fina. Adaugam ciocolata bucatele si laptele. Macinam totul intr-o pasta. Punem acest amestec impreuna cu untul , intr-un vas pe baie de aburi, ametecam pana se topeste untul si devine totul o pasta moale. Dam la frigider 1-2 ore, amestecul se va intari. Cu o ora inainte de utilizare sa o scoateti din frigider.

Luam un macarons , punem o lingurita de crema si acoperim cu inca o bucata . Ii lasam sa stea vreo 2 ore apoi le putem servi. Dupa umplere acestia se inmoaie de la crema, ii putem face in avans si ii pastram intr-un bol inchis fara sa ii umplem, pana dorim sa ii servim. Se pasteaza foarte bine 2-3 zile fara umplere . Enjoy !


 

(Visited 5,924 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Tort de clatite pufoase cu pere
Placinta cu branza sarata
următoare
Placinta cu branza sarata
anterioară
Tort de clatite pufoase cu pere
Placinta cu branza sarata
următoare
Placinta cu branza sarata

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LudmicameliaLucky CakeAdina Cristina Hamdan Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Adina Cristina Hamdan
Vizitator

Ce inseamna 60 g albuș?

Lucky Cake
Vizitator

Se cantareste doar albusul de la ou, trebuie respectat gramajul 🙂

camelia
Vizitator
camelia

Nu stiu cu ce am gresit. Gramaje respectate, aluatul a iesit beton : )))

Lucky Cake
Vizitator

Nu stiu de ce s-a intamplat asta, reteta a fost testata cu succes de mai multe cititoare. Aluatul cu cat il amesteci maimult , el devine mai fluid, poate nu ai amestecat destul

Ludmi
Vizitator
Ludmi

Ce înseamnă zahăr tos și ce fel de zahăr este?

Lucky Cake
Vizitator

Este zaharul normal, cel cristale