0 0
Woopie pie cu zmeura si mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Woopie pie cu zmeura si mascarpone

Distribuie

Woopie pie –  Aceste mini torturi m-au cucerit definitiv! Sunt atat de gustoase , combinatia de ciocolata cu zmeura, mascarpone si caramel a adunat la un loc tot ce imi place 🙂 . Se fac usor , mai jos aveti cateva sugestii de prezentare :

Ingrediente (20 bucati):

Woopie pie:

  • 160 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr  unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 ou mare
  • extract vanilie
  • 125 ml iaurt
  • un praf de sare

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Faina o amestecam cu cacaua, adaugam agentii de crestere( praful de copt si bicarbonatul) . Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam oul, extractul de vanilie si iaurtul. Punem si faina, si mixam incet pana se omogenizeaza. Punem cu ajutorul unei linguri 30 de  bucati de aluat, pe 2 tavi mari, tapetate cu hartie de copt , lasand 3-4 cm intre ele deoarece isi vor dubla marimea. Le coacem 8-9 minute, apoi le lasam sa se raceasca.

Crema de mascarpone :

Batem frisca cu zaharul pana este aproape ferma, adaugam zeama de lamaie si mixam in continuare pana ajunge la consisitenta dorita. Separat mixam mascarponele usor apoi adaugam gemul. Peste crema de mascarpone punem 1/2 din frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Facel la fel si cu cealalata jumatate.

Pentru ornat am folosit zmeura proaspata si sos caramel. Enjoy !

(Visited 1,037 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Fasole verde cu pui
anterioară
Fasole verde cu piept de pui
Tort Rose
următoare
Tort Rose
Fasole verde cu pui
anterioară
Fasole verde cu piept de pui
Tort Rose
următoare
Tort Rose

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeNicoleta Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

In primul rand imi plac foarte mult retetele tale. O intrebare doar: la crema de mascarpone 100 ml de smantana pentru frisca si 120 g de zahar??? Sper ca e ceva gresit, eu am facut-o dar a fost ingrozitor de dulce. Am incercat sa adaug mai multa lamaie sa ii mai taie din zahar, dar crema s-a inmuiat prea tare. Imi pare sincer rau, data viitoare o sa adaug doar maxim 50 de grame. Sper ca nu te-ai suparat, e doar o opinie.

Lucky Cake
Vizitator

Depinde ce frisca folosesti , daca e indulcita deja, crema va iesi prea dulce, totusi mai sunt 250 gr mascarpone neindulcit. Si desigur se poate adapta dupa gustul vostru 🙂