De obicei gatesc cu pui de casa, din care fac 2 feluri de mancare . Supa sau ciorba si un fel principal. Acum am facut o supica de pui cu taitei pe oase, si piept , iar cu restul am facut aceasta reteta de pui toscan .
Ingredinte pui toscan :
- 2 pulpe superioare
- 2 pulpe inferioare
- 2 aripioare
- 2 cepe mari
- sare/piper
- usturoi granulat
- boia
- 4 rosii curatate de coaja
- 1 ardei rosu
- 1 mana masline
- 2 catei usturoi
- 50 ml ulei masline
- 3-4 frunze salvie
- 2 crengute cimbru
Preparare pui :
Pulpele le condimentam cu sare, piper , usturoi granulat si boia. Ceapa, ardeiul, rosiile , le feliem subtire si le asezam in tava. Apoi punem usturoiul taiat felii foarte subtiri.
Stropim cu ulei de masline, sare si piper . Amestecam usor , punem maslinele, iar deasupra salvia si cimbrul. Peste asezam pulpele si dam la cuptor la 200 grade timp de 60-70 minute.
La jumatatea timpului intorcem carnea. Daca se rumeneste prea tare deasupra in ultimele 15-20 minute coboram temp la 180-190 grade. Enjoy !
Noi l-am servit cu o felie de paine facuta in casa https://luckycake.ro/portfolio/paine-rapida/