O mancare atat de buna mai rar gasesti 🙂 , asta daca iti place usturoiul. Noua ne place ! Si are legume de sezon, facute la tava impreuna cu carnea.
Ingrediente:
- 1 pui de 1,5 kg transat pe bucati
- 1 vanata mica
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei
- 2 cepe rosii
- 8 rosii cherry
- sare/piper/boia
- ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
Puiul il condimentam cu un amestec format din sare, piper si boia dulce. Il lasam la rece pana pregatim legumele. Acestea le taiem cubulete potrivite, exceptie facand ceapa, pe care o taiem in 4 , iar rosiile le lasam asa. In tava de cuptor, punem hartie cerata, apoi legumele, presaram sare si apoi 50 ml ulei de masline. Amestecam bine, apoi punem carnea printre legume. Le dam la cuptor la 190 grade , timp de 1 ora. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie gata, la fel si legumele. Daca e nevoie mai le lasam 10-15 minute. Intre timp pregatim mujdeiul de usturoi: 4 catei usturoi ii razuim fin, apoi adaugam sare, 3-4 linguri de apa si patrujnel tocat marunt. Scoatem friptura din cuptor, punem mujdeiul peste carne si legume, apoi dam la cuptor pentru inca 5- 7 minute, la 160 grade. Servim cald . Enjoy !