Ingredients
-
4 buc oua
-
265 gr faina
-
50 gr unt
-
100 ml ulei
-
300 gr iaurt cremos
-
300 gr zahar
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
200 gr visine
-
100 gr nuca
-
un praf de sare sare
-
1 lingurita si jumatate praf de copt
Prajitura pufoasa cu iaurt si visine
Una dintre acele prajituri care le fac mereu , atat vara cand folosesc visine proaspete cat si iarna cu visine congelate. Imi place sa adaug si nuca. Combinatia nuca- visine mi se pare extrem de buna 😉
Steps
1
Done
|
Preparare prajitura pufoasa cu iaurt si visinePrima data punem ouale si zaharul impreuna in vasul mixerului. Adaugam un praf de sare si mixam totul minim 10 minute pana ouale devin precum o spuma si isi tripleaza volumul. Intre timp punem uleiul si untul la incalzit, il lasam pe foc doar pana untul se topeste. Il dam la o parte. Visinelor le scot samburii, apoi le pudrez cu o lingura de faina, care absoarbe excesul de lichid. Daca folosesc visine congelate , nu le decongelez, le folosesc asa inghetate. |
2
Done
|
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Avem nevoie de o tava rotunda de 24 cm sau de una dreptunghiulara de 20/30 cm . Punem hartie de copt , apoi turnam aluatul egal peste tot in tava. Cu spatula nivelam usor. La final punem visinele. Dam la cuptor intre 35-40 minute pana se rumeneste bine si trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se serveste. Enjoy ! |
Buna seara, Oare iese prajitura daca injumatatesc cantitatea de zahar?
SE poate incerca , insa eu recomand macar 200 gr
daca in loc de iaurt , folosesc Sana, e ok? 🙂
da , se poate inlocui cu sana
Ce este Sana ???? Explicatimi va rog!! Multumesc anticipat
sana este un produs lactat fermentat, se poate inlocui cu chefir, lapte bautut, chiar iaurt
Buna! Oare merge si cu iaurt de fructe in loc de cel simplu?
Cred ca ar merge, eu personal nu am incercat 🙂
Se pot folosi si visine din borcan ?
desigur, trebuie doar scurse de zeama
Smîntîna merge?
O smantana mai slaba 12 % merge
Eu am încercat pas cu pas rețeta, dar nu sa primit nimic bun.
În primul rând este foarte mult zahar. Apoi cum poți sa topesti untul și să-l amesteci cu iaurtul rece? Doar untul se face cocoloașe căci se întărește. Apoi e prea mult ulei, pentru ce dacă untul la fel e grăsime? Iaurtul strica tot, aluatul se face moale și toate bulele de aer iese imediat. Faina e puțină. Nu am riscat cu vișinele căci precis nu se coacea deloc, din cauza sucului. Părea mea este sa descrieți mai detaliat rețeta și imagini la fiecare pas.
Reteta e testata de mine in primul rand de mai multe ori, si de alte persoane , probabil nu ati mixat destul ouale, atunci se lasa spuma. Reteta sigur iese, pe grupuri sigur gasiti si alte persoane care au incercat-o
Sunt de parere ca nu ai batut ouăle de ajuns. Eu am pus iaurtul când uleiul si untul erau putin călduțe, si nu s-a coagulat nimic. A ieșit o prăjitură pufoasa si aromata, excelentă!!
Sunt sigura ca data viitoare iti va ieși perfect, merită să incerci!
Pentru mine de exemplu aceasta e o reteta perfecta si mi-a iesit din prima, cu visine ! Dupa ce se incalzeste untul cu uleiul, si untul e topit il puneti intr-o parte sa se raceasca un pic , adaugati iaurtul cind e caldut uleiul ci nu cind e fierbinte. Daca ati face pas cu pas acest chec la sigur v-ar iesi. Si ati mai gusta intre timp cind preparati checul si totul ar fi clar de ce sunt necesare aceste ingrediente ! E foarte gustos !
Incercata si este MINUNATA si ffff pufoasa, merita!!
Prăjitura asta mi-a schimbat toate convingerile de până acum. Este cea mai gustoasa, parfumata si lejeră prăjitură cu vișine pe care am mancat-o in viata mea. Rețeta este perfectă, a ieșit excelent din prima încercare, ba mai mult am făcut porție dublă fiindcă am incredere in rețetele tale, Alina!
Succes pe mai departe!!!
Bună ziua Am făcut și eu aceasta prăjitură și mi-a placut foarte mult,dar sa primit cam lipicioasa,oare care ar fi cauza???
Probabil mai trebuia mixate putin ouale
Parca am mixat bine bine,dar poate fi cauza că am pus smintina de 10%cind am amestecat smintina cu untul și uleiul parca sa brinzit,dupa amestec iar revenea la normal.
Spuneti-mi va rog dupa ce ad.untul , uleiul si iaurtul nu se mai mixeaza, doar cu o lingura amest.atent?
Se amesteca apoi cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.
Delicioasa si ffff pufoasa, explicata frumos incat nu ai cum sa dai gres. Multumesc!!!!!
Buna! Daca pun visine sau cirese congelate, nu trebuie sa pun mai multa faina? Se mai coace aluatul de la apa/sucul care iasa din fructe daca nu sunt decongelate si scurse inainte? Multumesc.
Eu folosesc deseori visine congelate, si doar le dau prin faina, se coace foarte bine