0 0
Placinta cu ton si porumb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat fraged placinta
350 grame faina
150 ml apa calda
25 grame drojdie proaspata
80 ml ulei de masline
50 ml vin alb
5 grame sare
1 bucata ou
160 grame Umplutura cu ton ton in conserva
250 ml sos de rosii
1 bucata ceapa rosie
1/2 bucata ardei gras
50 grame porumb
30 ml ulei
1 lingurita amestec ierburi italienesti

Placinta cu ton si porumb

  • 1 h 15 min
  • Pentru 6
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat fraged placinta

Distribuie

Placinta cu ton si porumb

Va spun ca e wow ! prima data cand am facut aceasta reteta am ramas placut surprinsa. Aluatul e fraged, iar umplutura aromata si suculenta.  Reteta e primita de la o prietena din Spania, si am vrut sa o impart cu voi. Multumesc Andrea !

(Visited 3,414 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Umplutura ton

Prima data taiem ceapa marunt, apoi o calim in ulei pana devine sticloasa, adaugam sare. Apoi ardeiul, mai lasam 2-3 minute la foc mediu. Adaugam sosul de rosii , amestecul de ierburi.
Lasam pana scade sosul la jumatate. Apoi scurgem tot uleiul din conserva si adaugam tonul. La final porumbul , amestecam bine totul. La final mai adaugam sare si piper dupa gust.

2
Gata

Preparare aluat

In apa calda adaugam drojdia. Intr-un vas incapator, punem faina, sarea, uleiul, vinul si apa cu drojdia.
Framantam cu mana, pana aluatul se leaga si devine neted. Acesta nu trebuie sa fie lipicios. Il lasam doar 5 minute la odihnit.
Acesta nu trebuie sa fie lasat la crescut in acest moment. Il impartim in 2 , apoi il intindem cat tava de mare. Eu am folosit o tava de 25/35 cm, in care am pus hartie de copt.
Punem prima foaie, apoi umplutura, acoperim cu a 2-a foaie si sigilam marginile. In acest moment preincalzim cuptorul la 180 grade. Intepam placinta cu o furculita din loc in loc, ungem placinta cu oul batut cu un praf de sare , presaram susan.
Cand cuptorul este incalzit , dam placinta la cuptor , pentru 45-50 minute, pana devine rumena. Servim calduta . Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Prajitura simpla cu mere si caramel
Cookies cu ciocolata
următoare
Cookies cu ciocolata
anterioară
Prajitura simpla cu mere si caramel
Cookies cu ciocolata
următoare
Cookies cu ciocolata

10
Lasa-ne un mesaj

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DianaAureliaLilianaLucky CakeMihaela Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna! Te rog sa.mi spui ce pot sa pun in loc de vin. Mulțumesc

Liliana
Vizitator
Liliana

Buna.Nu inteleg la aluat ai scris:1 bucata umplutura cu ton ou.Te rog frumos poti sa-mi spui despre ce e vorba.Ma gindesc ca o fi de la umplutura dar cit e o bucata?Multumesc anticipat

Aurelia
Vizitator
Aurelia

Buna! Ce contin ierburile italienesti?

Diana
Vizitator
Diana

In loc de drojdie proaspăta, pot sa folosesc drojdie uscata? Cata și cum?