Ingredients
-
Blat umed de cacao
-
-
4 buc oua M
-
300 g faina
-
50 g cacao
-
200 g zahar
-
100 ml cafea
-
150 ml ulei
-
200 ml lapte
-
8 g praf de copt
-
un praf de sare
-
-
Mousse de portocale
-
-
300 g Curd de portocale
-
400 ml smantana pt frisca
-
10 g gelatina
-
80 g zahar
Prajitura Orangina
Combinatia dulce acrisoara este mereu binevenita ^_^
Curd-ul de portocale este usor de facut si super delicios. Mai ales acum in sezonul lor, sunt dulci si foarte aromate. Blat umed de cacao mi se pare cea mai buna alegere pentru aceasta crema. Este moale, aerat si usor amarui, asta daca folositi o cacao cu 20 % grasime, care are un gust mai intens.
Reteta pentru curd de portocale o gasiti pe canalul de Youtube al paginii Lucky Cake, accesand linkul https://youtu.be/brir6ZSMtfQ
Steps
1
Done
|
Preparare blat umed de cacaoCacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine iar, apoi faina, praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt. Turnam aluatul in forma tapetata cu hartie de copt. Pe peretii laterali exteriori ai tavii de copt punem folie aluminiu pt o coacere cat mai uniforma a blatului. Coacem blatul intr-o forma patrata de 25 cm , cam 40 -45 minute. Testam blatul cu scobitoarea. |
2
Done
|
Mousse de portocalePana blatul se coace, noi facem curd-ul de portocale. Il lasam sa se raceasca. Din acesta vom folosi 300 grame pentru mousse, iar restul il vom folosi pentru a umple blatul. |
3
Done
|
Asamblare prajituraTaiem capacul blatului, doar usor parte de deasupra, asta deoarece mousse-ul va adera mai bine la blat, datorita porozitatii acestuia. Blatul rece se feliaza in 2. Ungem cu curd-ul ramas primul blat, il nivelam, apoi punem al 2-lea blat. |
Blatul foarte pufos, crud – ul te lingi se bot ca asa bun e. Noua ne place tare mult. Mulțumim.
Cafeaua poate fi inlocuita cu ceva?
Va rog sa-mi spuneti daca merge însiropat blatul și cu ce? Va mulțumesc!