0 0
Prajitura Nora

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat
200 grame faina
2 oua
125 ml ulei
100 ml lapte
200 grame zahar
1 lingurita coaja de lamaie razuita
10 ml zeama de lamaie
Jeleu zmeura
300 grame zmeura
50 grame zahar
10 grame amidon
40 ml apa rece
Crema de branza
200 ml smantana pt frisca
150 grame crema de branza
60 grame zahar pudra

Prajitura Nora

  • 1 h
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Aceasta prajitura se numeste si Poke Cake- Prajitura Gaurita, datorita acestor adancituri in care se pune jeleul.

Blat pufos de vanilie, aromat cu un jeleu de zmeura, fin, dulce acrisor si o crema pufoasa precum un norisor. Daca doriti un desert usor de facut si extrem de aromat si parfumat, fructat, aceasta reteta este perfecta ^_^

Aici gasiti si reteta in format video, pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutati de pe canalul de Youtube, trebuie doar sa va abonati 🙂

https://youtu.be/mZ8atWhet0I

Steps

1
Done

Preparare blat


Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, cam 3-4 minute. La final trebuie sa fie o spuma mai deschisa la culoare si usor pufoasa. Adaugam sarea, uleiul in timp ce mixam, in fir subtire, la fel cum am proceda la maioneza.
Lasam mixerul la o parte si luam o spatula. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam jumatate peste crema de oua. Cu spatula amestecam de jos in sus cu miscari circulare pana am incorporat toata faina. Adaugam laptele, amestecam tot cu spatula, iar la final faina ramasa. Cand aluatul este omogen, il punem intr-o tava de 24/24 cm tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca.

2
Done

Preparare jeleu zmeura

Zmeura impreuna cu zaharul le vom pune intr-o cratita, la foc mediu. Cand zaharul e topit, adaugam amidon amestecat cu apa rece. Punem din nou la foc, cateva minute, pana se ingroasa. Apoi il lasam pana ajunge la temperatura camerei.
In blat face gauri , cu ajutorul unei cozi de lingurita, si turnam jeleul peste. Dam la rece 30 minute.

3
Done

Preparare crema de branza

Toate ingredientele le punem intr-un bol, avem grija ca frisca sa fie rece de la frigider, la fel si crema de branza.
Mixam pana crema de vine fina si aerata.
Scoatem prajitura de la rece si cu ajutorul unei spatule o nivelam. Se pune din nou la rece, aproximativ o ora, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Briose cu banane si un de arahide
previous
Briose cu banane si crema cu unt de arahide
next
Placinta cu foi, iaurt si stafide
Briose cu banane si un de arahide
previous
Briose cu banane si crema cu unt de arahide
next
Placinta cu foi, iaurt si stafide
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here