La noi nu prea se gasesc nuci pecan, ele fiind originare din America de nord, asa ca imediat ce le-am zarit intr-un supermarket le-am luat. Si acum le-a venit randul:). O prajitura rapida dar plina de gust.
Blat:
4 oua
150 gr unt topit
1 1/2 cani faina
1 plic praf de copt
3 morcovi razuiti marunt
75 ml lapte
samburii de la 12- 14 nuci pecan
6 linguri zahar
4 linguri gem caise
Crema
250 grame crema de branza
200 ml smantana frisca
100 gr ciocolata alba
2 linguri miere
coaja de la o portocala rasa
Decor:
miez de nuca
ciocolata rasa
Intr-un bol mixam zaharul impreuna cu untul , adaugam pe rand cate un ou, laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt,morcovii razuiti si nucile pecan maruntite.Amestecam totul bine si dam la cuptor 35 min la 180 grade.Lasam blatul la racit.Intre timp batem frisca, o amestecam crema de branza ,cu mierea si coaja de portocala.La sfarsit topim ciocolata si o amestecam cu crema de branza.
Blatul il sectionam in 2 ,primul il punem pe platoul de servire, le ungempe amandoua cu gem de caise.Peste blat punem 1/2 din crema si o nivelam si acoperim cu celalalt blat.Peste el punem restul de crema iar deasupra nucile pecan si ciocolata razuita.Il lasam la frigider cel putin o ora.Pofta buna!