1 0
Prajitura cu mac si visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat
340 grame faina
6 oua
45 grame unt
120 ml ulei
225 grame iaurt cremos
75 grame mac macinat
375 grame zahar
400 grame visine congelate
10 grame praf de copt
1 lingurita extract vanilie
un praf de sare
Glazura de ciocolata
250 grame ciocolata cu lapte
100 grame smantana pt frisca
50 grame unt

Prajitura cu mac si visine

prajitura cu mac

  • 1 h 20 minute
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

Share

Prajitura cu mac si visine

Cateodata faci o prajitura si  iese atat de buna, incat intr-o saptamana o faci de doua ori. Si tava e mare, dar si cerinta e tot pe masura. Pufoasa, dulce -acrisoara, cred ca asta o face sa fie pe gustul tuturor.

Daca va plac retetele mele, aici ma puteti urmari pe Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro/

Iata reteta:

Steps

1
Done

Preparare prajitura cu mac

Prima data preincalzim cuptorul la 180 grade.
Apoi luam o tava de 40/ 35 cm si asezam in ea hartie de copt, o lasam deoparte. Topim untul in ulei, si il lasam pana este caldut.
Intr-un bol incapator vom mixa ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Apoi adaugam in fir subtire untul, continuam sa mixam. Apoi iaurtul, mixam doar pana se amesteca totul. La final adaugam toate ingredientele uscate, cu ajutorul unei spatule amestecam cu miscari usoare de jos in sus.
Visinele le pun asa congelate, pudrate cu putina faina, ce absoarbe umiditatea lasata de acestea.
In tava turnam aluatul si il coacem timp de 40 -45 minute, pana incepe sa se desprinda de pe margini. Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca de tot.
Intre timp topim ciocolata cu untul , pe baie de aburi. Cand amestecul este omogen adaugam si smantana, apoi il lasam la o parte 10 - 15 minute, pana nu mai frige. Turnam glazura peste prajitura si o dam la rece 2 ore. Apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
previous
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
Tarta cu branza, fructe de padure si bezea
next
Tarta cu branza, fructe de padure si bezea
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
previous
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
Tarta cu branza, fructe de padure si bezea
next
Tarta cu branza, fructe de padure si bezea
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Caitlin

Intre timp topim ciocolata cu untul , pe baie de aburi. Cand amestecul este omogen adaugam si untul, apoi il lasam la o parte 10 – 15 minute, pana nu mai frige.
presupun eroare de Tipar,cand punem smantana ?:)
Chiar ma gandesc sa fac prajitura in weekend si eram f neclara 🙂
Presupun ca topim ciocolata cu unt si apoi adaugam smantana ?

Mult succes in toate

adriana

se poate inlocui macul cu nuca macinata? sau cu ce altceva? multumesc!

adriana

poate cu cocos? sau?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here