Ingredients
-
Blat Cacao
-
Reteta o gasiti mai sus in descriere, eu am folosit tava patrata de 24 cm
-
Sos caramel
-
200 ml smantana pt frisca
-
50 gr unt
-
250 gr zahar
-
Crema de unt de arahide
-
400 gr crema de branza
-
150 gr unt de arahide
-
150 ml smantana pt frisca
-
100 gr ( sau mai dulce daca va place ) zahar pudra
-
-
Glazura Ciocolata
-
-
150 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
50 gr smantana pt frisca
-
Ciocolata Reese's decor
Prajitura Crema , cu unt de arahide
Un rasfat pentru papilele mele gustative : dulce sarat. Decadent de buna, blat cacao, crema din unt de arahide, glazurata cu caramel si glazura de ciocolata. Caloriile nu se numara, se serveste in portii mici š Ā Reteta pentru blatĀ https://luckycake.ro/retete/prajitura-bounty/
Steps
1
Done
|
Sos CaramelPrima data pregatim blatul, apoi sosul caramel. |
2
Done
|
Crema de unt de arahideCrema de unt de arahide se face foarte usor. Scoatem crema de branza din frigider , apoi batem frisca cu zaharul pana devine teapana. Amestecam crema de branza cu untul de arahide cu mixerul pana devine usor pufoasa, si e bine omogenizata. Am luat 2 linguri din frisca si cu ajutorul telului le-am amestecat in crema de arahide . Apoi am adaugat si restul de frisca si am amestecat cu grija pana a devenit cremoasa. |
3
Done
|
Peste blatul racit intindem crema cu o spatula. Apoi punem 3-4 linguri de caramel racit la temperatura camerei. Dam la frigider prajitura pana pregatim glazura. |
4
Done
|
Pentru glazura punem frisca la incalzit, cand ajunge la punctul de fierbere o dam la o parte. Punem ciocolata si o lasam 1 minut pana se topeste. Amestecam cu telul pana toata ciocolata e topita. O turnam cu grija peste prajitura. Deasupra ornam cu bucati de ciocolata cu unt de arahide . O dam la rece minim 1 ora, apoi se poate servi . Enjoy ! |