Am pornit de la gustul ciocolatei Bounty, si am facut o prajitura delicioasa, zic eu 😉
Usor de facut , cu gust de cocos si ciocolata , cu siguranta va fi prezenta pe masa de Craciun .
Ingrediente:
Blat 25 *25 cm :
Blat cacao :
- 150 gr faina
- 25 gr cacao
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 50 ml cafea
- 75 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine iar, apoi faina,praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt si bicarbonatul. Coacem blatul intr-o forma de 25 cm , cam 30-35 minute.
Crema de cocos:
- 500 ml lapte
- 120 gr zahar
- 30 gr gris
- 100 gr unt
- 125 gr fulgi de cocos
- 2 linguri sirop cocos/ esenta cocos dupa gust
Laptele cu untul si zaharul , le punem la fiert pana se topeste untul, apoi se adauga grisul si se mai fierbe cateva minute pana se ingroasa.
Se adauga fulgii de cocos , si se mi tine la foc mic 3-4 minute pana se ingroasa. o lasam 5 minute sa se raceasca usor apoi cu o spatula punem crema peste blat si o nivelam egal.
O dam la frigider 1 ora.
Crema de ciocolata:
- 200 ml smantana pt frisca
- 100 gr ciocolata lapte
- 50 gr ciocolata neagra
Prima data topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam apoi deoparte pana se raceste usor. Batem frisca , apoi turnam ciocolata , atentie sa nu fie fierbinte, ci la temperatura camerei si mai mixam 1 minut pana rezulta o crema densa.
Cu o spatula punem crema de ciocolata peste prajitura si o nivelam cu grija. Deasupra cu ajutorul unei lingurite am picurat ciocolata topita ramasa in bol .
Se da la rece minim 2 ore , de preferat peste noapte, apoi servim . Enjoy !
Multumim din suflet pentru retete toate sunt nemaipomenite
Tine – o tot asa
Pupici
Multumesc Ioana !
Super reteta si nu este nici complicata
Cat de curand am sa o fac mai ales ca are cocos preferatul meu
Arata minunat….
Olimpia , multu !
e la frigider , e foarte buna mersi,
cam pentru ce dimensiune de tava sunt cantitatile date?
Dupa cum scrie in reteta, eu am folosit o tava patrata de 25 cm 🙂
Va rog spuneti-mi daca se poate elimina cafeaua sau se poate înlocui cu altceva. Multumesc!
Da se poate inlocui cu apa fiarta. Cu placere 🙂
Pentru o tava de 40/20 , ce cantitati ar trebui sa folosesc ? ? multumesc!
Cred ca dublate e suficient
La ce temperatura se coace blatul? Multumesc!
Blatul se coace la 180 grade
Buna! In crema de cocos nu ati specificat cind ati adaugat esenta de cocos.
Buna, voi corecta, am adaugat-o la final , impreuna cu fulgii de cocos
Mulțumesc!☺
Dar pt o tava de 23/31 ce cantitati folosesc oare?
O data si jumatate e ok
De unde ati luat siropul de cocos sau esența de cocos?
Gasiti online, sau sirop de cocos la Metro
Ptr. O aromă intensă de cocos, untul poate fi înlocuit cu unt de cocos. Cred că ar merge de minune. ???
nu am nici gris si nici esenta cu ce le pot inlocuii,multumesc mult
Foarte bună prajitura!Am preparat-o în repetate rânduri!Mulțumesc pentru rețetă!
As putea sa nu pun bicarbonat? Înlocuiesc cu ceva?
Nu recomand sa il inlocuiti
Se poate renunta la untul din crema? Multumesc
Nu, untul ii da cremozitate