2 0
Prajitura pufoasa cu iaurt si caise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 buc oua
265 grame faina
110 ml ulei
50 grame unt
300 grame iaurt cremos
300 grame zahar
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
6 grame praf de copt
10 grame cacao
4 bucati caise

Prajitura pufoasa cu iaurt si caise

  • 60 minute
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Prajitura pufoasa cu iaurt si caise

Prajitura aceasta e dulcele preferat de copiii care vin in vizita, o fac simpla, cu visine, caise, afine. Se face usor , se serveste usor, si e delicioasa. Va recomand cu drag sa o incercati.

Steps

1
Done

Preparare prajitura pufoasa cu caise

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Prima data punem ouale si zaharul impreuna in vasul mixerului. Adaugam un praf de sare si mixam totul minim 10 minute pana ouale devin precum o spuma si isi tripleaza volumul. Intre timp punem uleiul si untul la incalzit, il lasam pe foc doar pana untul se topeste. Il dam la o parte.
Faina o amestec cu praful de copt.
Cand ouale sunt batute bine adaug extractul de vanilie. Iaurtul il amestec cu uleiul si amestec energic cu o lingura, apoi il pun peste oua.
Cern si faina. Cu o spatula cu miscari de jos in sus amestec usor pana aluatul este omogen. Neaparat sa atingem fundul vasului cu spatula deoarece iaurtul are tendinta de a se aseza la baza . Atentie sa nu amestecam excesiv, atunci se va pierde din aerul incorporat.
O treime din aluat, il punem intr-un vas si adaugam cacaua. Amestecam cu o spatula , usor pana se omogenizeaza.
Caisele le taiem felii. Intr-o tava punem hartie de copt, apoi turnam compozitia de vanile , apoi cea de cacao. Amestecam foarte usor cu un cutit prin compozitie. La urma, caisele taiate felii. Dam la cuptor pentru 40 minute.
Lasam pana se raceste complet, apoi pudram cu zahar. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Gem de visine
Galbiori in sos de smantana cu salvie
next
Galbiori in sos de smantana cu salvie
previous
Gem de visine
Galbiori in sos de smantana cu salvie
next
Galbiori in sos de smantana cu salvie
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Katalin

Acuma am făcut, e extraordinar (făina trebuie sa fie neapărat 000 sau poate fi pusă alt tip de făină ?

mirela mainea

pentru tava din poza ,care este nr. de portii ?