0 0
Covrigi bavarezi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
30 gr unt
30 ml ulei
230 ml apa
50 gr iaurt cremos
10 gr sare
5 gr zahar
Pt oparit
1 l apa
3 linguri rase bicarbonat de sodiu

Covrigi bavarezi

  • 50 min
  • Pentru 10
  • Ușor

Ingrediente

  • Pt oparit

Distribuie

Covrigi bavarezi

Sunt deliciosi ! si se fac atat de repede . Moi in interiori si cu o crusta crocanta , presarata cu sare de mare . Ii puteti servi cu crema de branza , sau cu o bere rece.

(Visited 3,081 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat

Incalzim apa usor , apoi adaugam drojdia si zaharul. Lasam 10 minute sa se activeze. Restul ingredinetelor le punem intr-un vas ( vasul robotului) , apoi adaugam drojdia. Framantam pana aluatul devine neted si se dezlipeste de pe marginile vasului, intre 5-7 minute. Daca e nevoie mai adaugam apa sau putina faina, dupa caz ( fiecare faina se comporta diferit).
Aluatul il punem pe o suprafata pudrata cu faina. Il impartim in 10 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma de sul, precum vedeti si in poza. Apoi ii dam forma de covrig. Dupa ce am terminat de format covrigii , ii acoperim si il lasam 20 minute la crescut.
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Intr-o oala medie punem apa la fiert. Cand fierbe adaugam bicarbonatul. Luam cate un covrig si il punem in apa care fierbe cu fata in jos. Il lasam 15 secunde pe fiecare parte, dupa care il scoatem cu o paleta si il punem in tava de cuptor. Facem la fel cu inca 4 covrigi. Presarm sare peste fiecare. Ii dam imediat la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce prima tura de covrigi e gata ne apucam de a doua. Procedam la fel , se servesc calzi . Enjoy !

Tips:
Folositi faina de grau pentru paine (650 ) si nu cea de patiserie .
Nu lasati covrigi in tava dupa ce i-ati oprit, ii dati imediat in cuptorul preincalzit

Lucky Cake

anterioară
Inghetata la minut cu fructe si iaurt
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
următoare
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
anterioară
Inghetata la minut cu fructe si iaurt
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
următoare
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeDiana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Diana
Vizitator
Diana

Buna dar se poate de folosit drojdie uscata?