Ingredients
-
Blat nuca
-
-
5 albusuri
-
125 grame zahar
-
150 grame nuca macinata
-
50 grame faina
-
un praf de sare
-
-
Crema lamaie
-
-
5 galbenusuri
-
135 grame zahar
-
750 ml lapte
-
60 grame amidon
-
40 ml suc lamaie
-
1 lingurita plina coaja de lamaie razuita
-
200 grame unt
-
300 grame visine congelate
-
30 grame zahar
-
-
Topping
-
-
200 ml smantana pt frisca
-
25 grame zahar pudra
Prajitura Ana
O combinatie inedita, insa extrem de delicioasa. Blat dacquoise cu nuca, crema fina de lamaie, visine dulci -acrisoare si frisca naturala. Este o prajitura extrem de fresh.
Cu siguranta va fi indragita si de voi, merita sa o incercati cat mai curand ^_^
Steps
1
Done
|
Preparare blatPrima data batem albusurile pana cand incep sa capete volum. Adaugam zaharul in 3 etape, mixand pana cand bezeaua este ferma si lucioasa. |
2
Done
|
Crema de lamaieGalbenusurile le amestecam cu telul cu 50 grame zahar. Laptele rece, impreuna cu zaharul ramas, coaja de lamaie, amidonul le punem pe foc. |
3
Done
|
Asamblare prajituraBlatul de nuca il impartim in doua jumatati mai mici. Peste o jumatate punem crema, apoi jumatate din visine ( eu am pus jumatate de visina). |
Cu ce as putea inlocui visinele sau ar fi ok si fara ele?
Poti pune orice fruct doresti, dar se poate si fara
Buna ziua! Ce mărime ati folosit la tava?
Am văzut acum in descrierea rețetei! ?
Buna ! Nu am inteles la crema de vanilie , unde scrie puneti focul pe foc , este vorba de visine sa le punem pe foc cu zaharul ?
Scrie “visinele pe foc impreuna cu zaharul ” 🙂
AM VRUT SA SCRIU VISINE , DAR CRED CA TASTATURA IMI FACE FESTE , IMI CER SCUZE !
Am facut si eu prajituradar am redus laptele mi se pare cam mult
Laptele pentru crema de lamaie ? mie imi iese foarte bine crema, eu una nu as reduce, vreau sa fie cremoasa
Buna, pot inlocui nuca cu migdale ?
Desigur, se poate
E minunată
Nu are nimic Daca odata ce am pus sucul de lămâie crema a devenit mai lichida și nu sa mai îngroșat la loc? O sa se întărească odată cu răcirea suficient ?
Multumesc pentru răspuns
Crema se tine pe foc pana ajunge la consistenta dorita
Azi am făcut aceasta prăjitura super apetisanta!
Din pacate untul fiind moale, la temperatura camerei, a imnuiat foarte tare crema, asa ca am lăsat o în frigider pt câteva ore sa o pot manevra, altfel curgea de pe blat,iar frișca (200ml cât scrie în rețetă) a fost foarte putina, doar un strat de 2mm cred.. Abia am întins-o peste crema.. ?
Deci nu mi a ieșit perfect, dar combinatia este super!
Buna. Daca asamblez prăjitura cat timp se poate tine la frigider înainte de a fi consumata? Ma gandesc la frisca sa nu se lase.
Mulțumesc
Se poate, o frisca buna nu ar trebuie sa se lase la frigider
Bună. Amidonul poate fi înlocuit cu faina?
Da, dar trebuie dublata cantitatea
Am facut o? Foarte gustoasa!