Acum ca au trecut Sarbatorile Pascale , eu am ramas cu friptura, oua, si alte bunatati. Nu vreau sa le arunc, sa fac risipa, asa cao parte o impart, iar ce ramane transform in cartofi umpluti š .
Asa si cu acesti cartofi umpluti , umplutura poate varia in functie de preferinte, eu am folosit friptura ramasa , ciuperci si cascaval.
Ingrediente :
4 cartofi noi mari
friptura porc/vita/pui
4 ciuperci
200 gr cascaval
Cartofii i-am spalat bine , fara a curata coaja. I-am pus la fiert in apa cu sare pana cand a intrat furculita usor in ei. Ii lasam la racit. Ciupercile le feliem si le calim in putin ulei de masline condimentam cu sare piper si cimbru.Apoi luam cartofii, ii taiem Ā in 2 si cu o lingura scobim mijlocul. Ii asezam pe o tava tapetata cu hartie cerata. Stopim cartofii cu putin ulei de masline, sare , piper apoi ii dam la cuptor 10 minute. Punem si Ā carnea taiata fasii, ciupercile,miezul de cartof, Ā iar deasupra razuim cascavalul. Dam la cuptor la 180 grade pana cascavalul se topeste si cartofii devin usor aurii. Enjoy !