2 0
Prajitura Sumegi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Sumegi

Distribuie

Una dintre preferatele mele  -sumegi:). O stiu de pe vremea cand eram copil, e buna buna de tot . Mai greu a fost pana am dat de reteta perfecta. Atentie creeaza dependenta :).

Ingrediente Sumegi:

Se fac 2 blaturi , fiecare blat contine :

4 albusuri

150 gr zahar

20 gr cacao

10 gr faina

125 gr nuca macinata

Crema

8 galbenusuri

150 gr zahar

200 gr ciocolata

250 gr unt

100 gr nuci maruntite bine

Pentru foile de bezea: batem albusurile cu zaharul pana devine lucioase si ferme si zaharul e dizolvat, apoi adaugam nucile tocate amestecate cu faina si cacaoa. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor, punem hartie de copt si intindem aluatul cam de  0,8 cm . Dam la cuptor la 180 grade aproximativ 12- 13 minute. Lasam sa se raceasca. La fel procedam si pt al 2 blat.

Crema : punem un vas pe baie de aburi, in vas punem untul, zaharul, ouale si amestecam bine pana se omogenizeaza , adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecul incet incet incepe sa se ingroase. Lasam pe baie de aburi pana este groasa precum o budinca, apoi o dam la o parte si o lasam sa se raceasca 4-5 minute. Fiecare blat il taiem in jumatate ( pe lungime, pe inaltime nu putem deoarece este ingust), astfel vom avea 4 blaturi.

Punem primul blat intr-o tava pe hartie de copt, apoi un strat de crema si presaram cateva nuci peste, repetam la fel cu fiecare blat, ultimul strat fiind crema peste care presaram nuci . Dam la rece peste noapte. Inainte de servire scoatem prajitura de la rece cu minim 30 minute. Enjoy !

(Visited 5,372 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Rulada porc umpluta cu branza si spanac
anterioară
Rulada de porc
coji de cartofi
următoare
Potato skin / Coji de cartofi umplute
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
anterioară
Rulada de porc
coji de cartofi
următoare
Potato skin / Coji de cartofi umplute

12
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MirelaGABRIELAorlandovoicaLucky Cake Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Ce dimensiuni folosiți la tava pt prajitura?

Lucky Cake
Vizitator

Am copt blatul in tava de la cuptor, e trecut in reteta 45/45 cm

voica
Vizitator
voica

Nuca maruntita nu trebuie prajita?

Lucky Cake
Vizitator

Se poate praji usor, eu nu o prajesc

orlando
Vizitator
orlando

…si ies trei prajiturele.e foarte buna dar eu zic ca e cam mare tevatura pentru asa cantitate mica de prajitura..daca mai ai si musafiri stai o zi intreaga sa coci la blaturi de prajitura

Lucky Cake
Vizitator

Buna, fiecare e liber sa aleaga cat timp isi petrece in bucatarie, eu prefer o prajitura mica insa de calitate si gustoasa. Iar blatul se face foarte usor e gata in 30 minute. Chiar e usor de facut si nu necesita mult timp

orlando
Vizitator
orlando

la ingredientele cremei specifici si 100 gr.nuci dar in compozitia cremei nu le adaugi….deci?

Lucky Cake
Vizitator

Exact , daca citesti reteta pana in capat vei vedea ca le presar peste fiecare strat de crema 🙂

GABRIELA
Vizitator
GABRIELA

Foarte buna reteta 🙂 felicitari,a iesit super!Jos palaria 😀

Lucky Cake
Vizitator

Este prajitura mea preferata ! ma bucur ca va place ^_^

Mirela
Vizitator
Mirela

Buna! Blaturile le pui alternativ cu foile de bezea? Mersi

Lucky Cake
Vizitator

Buna, nu are decat foi de bezea, alternate cu crema