Carnea ramasa de la o friptura se poate transforma cu usurinta intr-un alt fel de mancare – placinta cu carne . Desigur, la fel de gustos š . Se face mult mai usor decat ati crede, si se mananca la fel de usor. Este si economica si versatila, poti folosi legumele din frigider, oricare va plac si le aveti la indemana. Reteta aceasta merge perfect pentru provocarea lunii IanuarieĀ Ā gazduita de Cerasela .
Ingrediente placinta :
500 gr friptura porc
3/4 Ā cana mazare
2 morcovi
1Ā buc de 10 cm praz
250 ml smantana de gatit
100 ml vin alb
cimbru
2 lingurite mustar
1 lingura faina
sare piper
1 foaie foietaj frantuzesc
3 linguri ulei masline
Prazul si morcovul le curatam , spalam, apoi le taiem subtire. Intr-o tigaie punem uleiul , apoi adaugam prazul si morcovul cam 3-4 minute la calit, pana se inmoaie usor prazul. Saram si piperam. Adaugam carnea taiata marunt, mazarea( eu am folosit congelata) , cimbrul. Amestecam bine apoi turnam vinul. Lasam cateva minute( 2-3),Ā sa se evapore alcoolul , adaugam mustarul, Ā smanatana. La final punem o lingura de faina si amestecam bine cu telul pana se incorporeaza toata si incepe sa se ingroase. Daca e nevoie , si sosul a scazut prea mult mai putem adauga 50 -75 ml apa. Punem carnea cu sosul intr-o tava rezistenta la cuptor. Decupam aluatul putin mai mare decat forma si apoi o acoperim cu acesta , pe toata suprafata. Dam Ā la cuptor la 180 grade pana ce aluatul se rumeneste frumos. Servim fierbinte. Enjoy!
Arata tareeeeeee bine
Este in plan…ma prins
este foarte gustoasa !
BunÄ š cu ce as putea Ć®nlocui mazÄrea?