Aceasta placinta e atat de gustoasa si de usor de facut incat o veti repeta mereu. E potrivita pentru petrecerile in aer liber sau zilele petrecute in familie. Se poate lua si la pachet la scoala sau birou .
Ingrediente placinta cu branza sarata :
6 foi aluat placinte, foi subtiri
50 gr unt
150 gr branza dulce
350 gr branza sarata/telemea
marar
125 gr iaurt
1 ou mare
Deasupra:
75 gr iaurt
1 ou
Prima data pregatim umplutura: branza dulce o sfarmam, branza sarata eu am razuit-o deoarece era mai uscata. Adaugam iaurtul , amestecam bine, punem mararul si la final si oul batut. Amestecam pana se omogenizeaza.
Luam cate o foaie de placinta si o ungem cu unt . Suprapunem 3 foi, la fel facem si cu celelalte 3 ramase. Le punem una langa alta. Punem umplutura de-a lungul intr-o parte si o intindem usor . Rulam cu grija si le asezam in spirala, melc , intr-o tava unsa cu unt . Deasupra turnam iaurtul amestecat cu un ou batut. Coacem la 170 grade 40-50 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda sau rece. Enjoy !