Ingredients
-
700 gr piept curcan
-
200 gr carne tocata
-
1 buc medie morcovi
-
1/2 cana mazare
-
1 buc ceapa verde
-
2-3 buc cozi de usturoi
-
200 gr bacon
-
dupa gust sare/piper
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Daca aveti nevoie de o reteta usoara si gustoasa pentru o masa festiva, va recomand aceasta reteta. Este usor de facut, in umplutura puteti adauga ce va place , iar baconul va mentine carnea de curcan frageda, si nu o va lasa sa se usuce.
Steps
1
Done
|
Pregatim umpluturaMorcovul il taiem cubulete. Intr-o oala mica punem 500 ml apa si o punem la fiert. Cand fierbe apa adaugam morcvul si mazarea ( eu am folosit congelata). Le fierbem 6-7 minute. Apoi le strecuram si le lasam sa se racesca. |
2
Done
|
Umplerea si coacerea pieptului de curcanPreincalzim cuptorul la 190 grade. Cu un cutit bine ascutit facem un buzunar in pieptul de curcan, cat de adanc putem, pentru ca aici vom pune umplutura. Saraam usor interiorul buzunarului. Apoi il umplem cu amestecul de carne tocata. La capatul unde am facut buzunarul , va trebui inchis, ori cu scobitori , ori cusut cu ata de bucatarie. |
Foarte bune sau delicioase! Mulțumim☺