Ingredients
-
6 albusuri
-
290 gr zahar
-
1 lingura zeama de lamaie
-
200 gr crema de branza
-
150 gr iaurt cremos
-
100 gr ciocolata alba
-
3 linguri miere
-
1 cutie compot mandarine
-
1 cutie compot ananas
-
3 buc fructul pasiunii
-
3 frunze menta
Pavlova exotica
Un desert fin si elegant , cu care nu dai gres niciodata 🙂 . Am mai facut pavlova cu capsuni, dar de data aceasta am avut cerinte de dulce cu fructul pasiunii. Asa ca am facut bezeaua, am adaugat crema si la final fructe din belsug: clementine, ananas si fructul pasiunii.
Steps
1
Done
|
Prima data batem albusurile . Cand sunt spuma adaugam zaharul cate o lingura pe rand , mixam tot timpul. Dupa prima lingura de zahar adaugam zeama de lamaie. Mixam cate 1 minut dupa fiecare lingura de zahar, albusurile la final trebuie sa fie tari si lucioase. |
2
Done
|
Intoarce foaia cu creionul in jos, nu va faceti griji, se vede forma trasata. Impartim compozitia in 3 parti, pastrand putin pentru bezele ( mie mi-au iesit mai multe ). Intindem bezeaua in strat egal , eu m-am folosit de pos . Pe margini am inaltat putin blatul de bezea pentru a tine crema si fructele , cand il vom asambla. |
3
Done
|
Cuptorul sa fie preincalzit la 140 grade, in momentul in care punem albusurile in cuptor reducem caldura la 100 grade. Lasam la cuptor aproximativ 1 ora si jumatate.Ca sa se raceasca trebuie sa lasam usa cuptorului intredeschisa. La final bezelele trebuie sa fie ferme la atingere si sa se dezlipeasca usor de pe hartia de copt. Intre timp ananasul il taiem cubulete, punem fructele din compot la stors intr-o sita. |
4
Done
|
Acum pregatim crema: Ciocolata o topim pe baie de aburi. O dam la o parte . Crema de branza o amestecam cu telul, adaugam mierea, apoi iaurtul si la final ciocolata alba topita. amestecam cu telul bine de tot pana ce crema este omogena. |
5
Done
|
Acum putem trece la asamblarea tortului. Crema o impartim in 3. Primata data punem 1 blat bezea, apoi 1/3 crema, 1/3 fructe si continutul de la o bucata fructul pasiunii, frunze tocate de menta. Fructul pasiunii se taie pe jumatate si cu o lingurita se scoate miezul . Continuam pana la teminarea ingredientele. Deasupra pe langa fructe punem si cateva bezele. Dam tortul la rece , se poate servi dupa ce sta la rece 1-2 ore. Enjoy ! |
Bună, ce crema de brânză recomandați sa folosim?? Mulțumesc
Eu folosesc Philadelphia
Alina am o intrebare: ai copt toate blaturile odata in cuptor sau pe rand..cat au asteptat celelalte blaturi de bezea..nu s-au uscat..ca totusi 1 ora si jumat..plus racirea in cuptor..ce fac cu celelalte 2 blaturi? ma tot intreb sa fac comp.mai putina sa incerc doar cu unul…iti multumesc ptr.tot ce faci…si ne inveti…
Salut, le-am copt deodata, 2 tavi in cuptor. Daca cuptorul nu are ventilatie, faceti din 3 albusuri o data. Pe o tava de cuptor intra 2 blaturi cu diametru de 20 cm.
Temperatura cuptorului indicata in reteta este cu ventilatie sa inteleg ??
Nu, este fara ventilatie. Eu nu folosesc ventilatia la prajituri.
Bunt Alina eu tot nus in clar cum branza filadefia.Nu e sărată?eu am făcut un tort si eu am simtit sarea in crema mi so parut ciudat la gust.
Philadelphia se foloseste in deserturi, gustul sarat al unei creme ramane foarte usor in post-gust. Eu in orice prajitura pun putina sare, potenteaza gustul dulce