2 0
Pavlova exotica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 albusuri
290 gr zahar
1 lingura zeama de lamaie
200 gr crema de branza
150 gr iaurt cremos
100 gr ciocolata alba
3 linguri miere
1 cutie compot mandarine
1 cutie compot ananas
3 buc fructul pasiunii
3 frunze menta

Nutritional information

Pavlova exotica

  • 105 min
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Share

Pavlova exotica

Un desert fin si elegant , cu care nu dai gres niciodata 🙂 . Am mai facut pavlova cu capsuni, dar de data aceasta am avut cerinte de dulce cu fructul pasiunii. Asa ca am facut bezeaua, am adaugat crema si la final fructe din belsug: clementine, ananas si fructul pasiunii.

Steps

1
Done

Prima data batem albusurile . Cand sunt spuma adaugam zaharul cate o lingura pe rand , mixam tot timpul. Dupa prima lingura de zahar adaugam zeama de lamaie. Mixam cate 1 minut dupa fiecare lingura de zahar, albusurile la final trebuie sa fie tari si lucioase.
Vom face 3 blaturi de bezea, asa ca va fi nevoie de 2 tavi. Pe o tava am copt 2 blaturi, iar pe cea de-a 2 1 blat si cateva bezele pentru decor . Am desenat pe hartia de copt forma tavii de 20 cm . In total 3 cercuri de 20 cm.

2
Done

Intoarce foaia cu creionul in jos, nu va faceti griji, se vede forma trasata. Impartim compozitia in 3 parti, pastrand putin pentru bezele ( mie mi-au iesit mai multe ). Intindem bezeaua in strat egal , eu m-am folosit de pos . Pe margini am inaltat putin blatul de bezea pentru a tine crema si fructele , cand il vom asambla.

3
Done

Cuptorul sa fie preincalzit la 140 grade, in momentul in care punem albusurile in cuptor reducem caldura la 100 grade. Lasam la cuptor aproximativ 1 ora si jumatate.Ca sa se raceasca trebuie sa lasam usa cuptorului intredeschisa. La final bezelele trebuie sa fie ferme la atingere si sa se dezlipeasca usor de pe hartia de copt. Intre timp ananasul il taiem cubulete, punem fructele din compot la stors intr-o sita.

4
Done

Acum pregatim crema: Ciocolata o topim pe baie de aburi. O dam la o parte . Crema de branza o amestecam cu telul, adaugam mierea, apoi iaurtul si la final ciocolata alba topita. amestecam cu telul bine de tot pana ce crema este omogena.

5
Done

Acum putem trece la asamblarea tortului. Crema o impartim in 3. Primata data punem 1 blat bezea, apoi 1/3 crema, 1/3 fructe si continutul de la o bucata fructul pasiunii, frunze tocate de menta. Fructul pasiunii se taie pe jumatate si cu o lingurita se scoate miezul . Continuam pana la teminarea ingredientele. Deasupra pe langa fructe punem si cateva bezele. Dam tortul la rece , se poate servi dupa ce sta la rece 1-2 ore. Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu banane, ganache de ciocolata si cafea
previous
Rulada cu banane, ganache de ciocolata si cafea
burger de somon
next
Burger de somon
Rulada cu banane, ganache de ciocolata si cafea
previous
Rulada cu banane, ganache de ciocolata si cafea
burger de somon
next
Burger de somon
Subscribe
Notificare despre
guest
8 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florentina

Bună, ce crema de brânză recomandați sa folosim?? Mulțumesc

Ludmila

Alina am o intrebare: ai copt toate blaturile odata in cuptor sau pe rand..cat au asteptat celelalte blaturi de bezea..nu s-au uscat..ca totusi 1 ora si jumat..plus racirea in cuptor..ce fac cu celelalte 2 blaturi? ma tot intreb sa fac comp.mai putina sa incerc doar cu unul…iti multumesc ptr.tot ce faci…si ne inveti…

Iulia

Temperatura cuptorului indicata in reteta este cu ventilatie sa inteleg ??

Melania

Bunt Alina eu tot nus in clar cum branza filadefia.Nu e sărată?eu am făcut un tort si eu am simtit sarea in crema mi so parut ciudat la gust.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here