Paste cu ragu napoletan
Aceste paste cu ragu sunt exact pe gustul meu:) Ragu este un sos pe baza de rosii cu carne taiata bucati , nu macinata , se folosesc doar cateva ingrediente dar gustul este minunat. Se face la foc mic , carnea la final este frageda si delicioasa, iar sosul rosu imbraca paste cu o aroma delicata…poftiti la masa 🙂
Ingrediente:
500 gr pulpa vita
250 gr costite porc fara grasime
250 gr pulpa porc
o ceapa rosie
100 ml vin rosu
2 cutii rosii maruntite sau pasate(800 ml)
8- 10 frunze busuioc proaspat
1 ligurita boia dulce
sare, piper, ulei de masline
500 gr paste – eu am folosit taietei de casa ondulati de la Hutton
4 l apa si 2 lingurite sare pentru fiert
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi adaugam boiaua si carnea taiata bucati mai mici .O lasam pana se caleste putin, apoi adaugam vinul si lasam sa scada de jumatate. Adaugam rosiile , busuiocul , asezonam cu sare si piper, dam focul la mic si acoperim cu un capac.Lasam sa fiarba cam 2 ore si jumatate, pana cand carnea incepe sa se desfaca si este foarte frageda.Gustam si daca e nevoie mai asezonam.Pastele le fierbem in apa cu sare pana sunt fierte apoi le strecuram si le asezam pe farfurie cu sos ragu deasupra. Garnisim cu putin busuioc si daca doriti cu putin parmezan . Pofta buna!
delicioase !