O paina facuta in casa , e mai gustoasa , asa mi se pare mie. Aceasta e minunata , se face rapid , fara prea mare efort . 😉
Ingrediente paine :
- 400 ml apa calda , aprox 30 grade
- 40 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare , aprox 10 gr
- 570-600 gr faina ( depinde foarte mult de faina folosita )
Drojdia o amestecam cu zaharul si apoi turnam apa calda. Lasam 3-4 minute pana incepe sa se activeze drojdia. In vasul robotului sau un vas incapator, punem faina si sarea. Turnam apa cu drojdia si framantam pana rezulta un aluat omogen. La robot 2-3 minute, cu mana 3-4 minute. Intr-o tava de copt cu diametrul de 20 cm punem hartie de copt pe fund, ungem cu putin ulei si apoi presaram faina. Turnam aluatul in forma, presaram putina faina peste aluat si acoperim cu folie de prospetime/ alimentara. Lasam la dospit 15 minute. Pornim cuptorul si il dam la 240 grade. Pt a face crusta crocanta , eu chiar inainte de a baga painea in cuptor am pus un cub de gheata chiar jos in cuptor. Asta pt a forma aburi. Dam la o parte folia si o punem la cuptor pt 40- 45 minute pe treapta cea mai de jos. Cand o scoatem verificam daca este coapta: batem usor paine in partea de dedesubt, daca suna a gol este coapta. Lasam pana se raceste de tot. Enjoy !
mi-a venit apa in gura
cea mai buna !