2 0
Prajitura Foi cu miere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat foi
500 grame faina
250 grame zahar
100 grame miere
130 grame unt
2 bucati oua
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de vanilie
500 ml lapte
2 bucati oua
50 grame amidon
1/2 lingurita extract vanilie
100 grame zahar
100 grame unt
350 grame gem de caise

Prajitura Foi cu miere

  • 2 h
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat foi

  • Crema de vanilie

Distribuie

Prajitura Foi cu miere

Cred ca toti am savurat aceasta prajitura cand eram copii. Este transmisa din generatie in generatie, si mereu isi face loc pe masa in zi de sarbatoare. Foile cu miere sunt fragede, umplutura dulce acrisoara. Va invit sa o incercati 😉

Reteta pentru glazura : https://luckycake.ro/retete/prajitura-snickers/

(Visited 9,272 times, 3 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare foi

Toate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda(vedeti foto).
Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand crema s-a racit adaugam faina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat moale insa nelipicios. Daca este prea tare , se poate adauga 1-2 linguri de lapte.
Aluatul se imparte in 6 bucati egale.
Eu intind fiecare foaie pe o bucata de hartie de copt, presarata cu faina. Intindem foaia cat mai subtite ea va creste la copt. Apoi o transfer cu tot cu hartia de copt pe dosul tavii si o coc pana e rumena pe margini ( intre 8-10 minute) . Celelelate bucati de aluat le acoprim cu folie alimentara , sa nu se usuce.
Toate foile se coc pe rand cum am aratat mai sus. Le lasam sa se raceasca pe un gratar si dam la o parte hartia de copt. Foile vor fi tari , insa se vor inmuia de la crema. Intre timp pregatim crema ( original se folosea doar o crema de lapte fara oua, dar aceasta mie mi se pare mai gustoasa).

2
Gata

Preparare crema

Laptele impreuna cu amidonul se pun pe foc. Ouale se amesteca cu zaharul si vanilia, si se amesteca viguros cu telul.
Cand lapte este aproape de fierbere, il turnam peste oua, amestecam si apoi punem totul din nou la foc. Fierbem la foc mic pana se ingroasa.
O lasam sa se raceasca, apoi spumam untul si o amestecam cu acesta.
Acum asamblam prajitura, punem prima foaie, apoi un strat de crema, unul de gem si tot asa. Peste ultima foaie putem pune glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Lucky Cake

Pui parmigiana cu paste
anterioară
Pui parmigiana cu paste
Supa crema de conopida coapta
următoare
Supa crema de conopida coapta
Pui parmigiana cu paste
anterioară
Pui parmigiana cu paste
Supa crema de conopida coapta
următoare
Supa crema de conopida coapta

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Lucky CakeMagdaleneMadalinaLucky CakeRamo Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Ramo
Vizitator
Ramo

O porție inseamna o felie?

Lucky Cake
Vizitator

O portie inseamna 200 grame. Felia fiecare o taie altfel 🙂

Madalina
Vizitator
Madalina

Ce mărime avea tava pe care ati copt foile?

Lucky Cake
Vizitator

Tava era mare 30 /40 cm, insa foile nu au fost cat tava de mari, le-am intins cat de mult am putut

Magdalene
Vizitator
Magdalene

Prajitura preferate a copilariei mele.😋❤