Ingredients
-
10 buc creveti
-
200 gr orez
-
250 gr peste file /tilapia/cod
-
200 gr fructe de mare mixcongelate , le dezghet in frigider peste noapte
-
600 ml apa/supa peste
-
2 buc rosii decojite
-
1 buc ceapa
-
1/2 buc ardei rosu
-
50 gr carnacior chorizo/boia
-
50 gr mazare
-
2 catei usturoi
-
1/2 lingurita boia
-
cateva fire sofran
-
50 ml ulei masline
-
dupa gust sare / piper
-
2 buc frunza dafin
-
felii de lamaie
-
Paella
E o reteta pe baza de orez , fucte de mare si peste / pui. O mancare traditionala din Spania , dar care a ajuns populara si la noi. Ne plac fructele de mare , deci si paella 😉 . Desi pare complicata e o mancare care e gata in jumatate de ora, asa ca merita incercata .
Steps
1
Done
|
Prima data punem apa/supa la fiert impreuna cu sofranul. Taiem felii chorizo-ul si il punem la calit in ulei de masline la foc mediu cam 3-4 minute. Tocam usturoiul si il adaugam, impreuna cu frunzele de dafin. Lasam pe foc 1 minut. Apoi urmeaza ceapa taiata marunt si ardeiul taiat fasii marunte. Dam focul mai tare. Lasam 5 minute sa se caleasca. Adaugam boiaua. Urmeaza pestele taiat cubulete. Il lasam doar pana prinde crusta 1-2 minute. Adaugam rosiile taiate cuburi . |
2
Done
|
Punem orezul, apoi apa fierbinte, apoi mazarea . Asezonam cu sare si piper. Dupa ce a inceput sa fiarba reducem focul la mic spre mediu , cat sa fiarba incet. Daca folosim creveti prefierti ii punem doar cu 5 minute inainte sa fie gata orezul. Adaugam fructele de mare si crevetii. Nu amestecam foarte des in orez, mai degraba il scuturam usor. La baza se va forma o crusta, care va fi un deliciu, atentie totusi sa nu o ardem :) Dupa 20 minute orezul ar trebui sa fie gata fiert. Servim fierbinte cu felii de lamaie. Enjoy ! |