Mini cheesecake sunt prajiturele delicioase, numai bune pentru petrecerile cu bufet suedez, in aer liber , sau pentru candy bar.
Ingrediente( 16 buc):
500 gr crema de branza
2 oua
100 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingura faina
2 linguri smantana
Pentru crusta de biscuiti:
125 gr biscuiti( eu am folosit jumatate digestivi , jumatate oreo)
30 gr unt
Sos caramel :
- 250 gr zahar il caramelizam pana devine auriu, adaugam
- 40 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.
Pregatim prima data biscuitii: eu ii pun intr-o punga si ii zdrobesc cu facaletul, pana se sfarma de tot, ii pun intr-un vas. Apoi topesc untul si il adaug peste biscuiti, amestec bine astfel incat sa fie acoperiti toti biscuitii. Intr-o tava de briose asez cate o bucata de hartie speciala, apoi pun cate o lingura de biscuiti si presez usor .Se da la rece pana pregatesc umplutura.
Branza o mixez cu zaharul, adaug extractul de vanilie, smantana si faina, mai mixez pana se omogenizeaza. Adaug pe rand cate un ou si amestec cu mixerul doar pana se incorporeaza. Torn din amestec peste biscuiti , lasam cam 1 cm liber pana la marginea de sus a hartiei pt briose.
Pun tava in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 -35 minute. Dupa ce scot tava din cuptor o las sa se raceasca o jumatate de ora , apoi torn cate o lingura de caramel in mijlocul fiecarei mini prajituri. O las la frigider minim 3 ore , apoi se poate servi .