1 0
Briose cu portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Briose cu portocale

Share

Sa mai profitam de portocale cat inca este sezonul lor ! Iar aceasta reteta este perfecta. De data aceasta am folosit un topping de butter – cheese cream frosting, aromat cu putina zeama de portocala …delicious 😀 .Am cumparat portocale netratate chimic deoarece am folosit si coaja de la acestea.

Ingrediente briose portocale( 12 buc ):

225 gr faina

150 ml suc de portocale

coaja razuita de la o portocala

2 oua

85 grame unt topit

100 gr zahar

1 lingurita rasa de praf de copt

1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Crema de unt – butter cream cheese frosting :

150 gr unt 82 % grasime

200 gr zahar praf ( cel mai fin gasit de mine este Coronita )

90 gr crema de branza

o lingurita coaja de portocala razuita

1 lingura zeama de portocale

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Amestecam ingredintele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sare , zaharul, coaja de portocala. Adaugam  sucul de portocale, ouale, untul topit, si amestecam ingredintele cu telul, nu folosim mixerul. Cand toate sunt omogenizate ne oprim. In tava de briose punem hartiutele speciale, apoi le umplem 3/4 cu amestecul pregatit. Le dam la cuptor pentru 20 -25 minute. Cand sunt gata le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim frostingul/ toppingul. Untul la temperatura camerei il mixam putin pana devine cremos. Adaugam zaharul praf si incepem sa mixam cu viteza cea mai mica pentru a nu imprastia tot zaharul praf. Mixam minim 10 minute pana devine precum o crema, adaugam crema de branza,  adaugam coaja si sucul de portocala si apoi mai mixam 2 minute. Crema o punem intr-un pos prevazut cu dui si o lasam la frigider pana se racesc complet briosele, de preferat minim 1 ora. Apoi ornam briosele cu crema si bucati de portocala. Le pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

branzoici
previous
Branzoici ca la bunica
mini cheesecake caramel
next
Mini cheesecake cu caramel
branzoici
previous
Branzoici ca la bunica
mini cheesecake caramel
next
Mini cheesecake cu caramel
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Ce cremă de brânză folosiți?