Daca va plac pastele dar vreti sa le gatiti si altfel decat cu sos bolognez, va propun lasagna cu spanac si pui.
Ingrediente ( o tava de 20*25 cm ):
1 pachet foi lasagne
5 fileuri pietpt pui cam 500 grame
300 grame spanac
smantana de casa sau smantana cu 20 % grasime
150 grame cascaval
mozzarella 100 grame
1 catel usuroi
nucsoara sare piper
ulei de masline
Sos de rosii:
1 conserva rosii tocate
ulei de masline busuioc oregano
Incepem prin a condimenta fileurile din piept de pui cu sare si piper apoi presaram un strop de ulei de masline. Intr-o tigaie grill, prajim pieptul de pui fara adaos de ulei de masline. Apoi spalam bine spanacul si il taiem fasii. Intr-o tigaie punem usturoiul maruntit bine impreuna cu o lingura de ulei de masline si calim 1 minut, fara sa se arda. Adaugam spanacul si il lasam vreo 3-4 minute la foc mediu, apoi il punem deoparte. Pentru sosul de rosii punem la foc mediu o ligura de ulei de masline apoi adaugam conserva de rosii si asezonam cu sare si piper apoi punem si busuiocul cu oregano. Lasam sa fiarba 10 minute.
Acum trecem la montarea lasagnei. Pe fundul unei tavi termorezistente punem 3 linguri de smantana si 3 linguri de sos de rosii, apoi foile de lasagna , 3 linguri de smantana si 3 linguri de sos rosii , presaram spanacul si piepul de pui taiat cubulete. Deasupra razuim cascaval cat sa acopere puiul si spanacul si adaugam putina nucsoara macinata. Repetam aranjarea straturile pana se termina umplutura. Mie mi-au iesit 4 straturi, cel desupra fiind cel de foi acoperit cu smantana, sos de rosii, mozzarella rupta bucatele si casaval razuit.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20- 25 de minute sau pana capata o culoare aurie. Enjoy!