Ingredients
-
500 grame faina
-
1 ou
-
300 ml lapte
-
25 grame drojdie proaspata
-
8 grame sare
Langos reteta simpla
In zona noastra langosii sunt o mancare stradala des intalnita. Este o mancare de origine maghiara, insa populara in parte de nord-vest a tarii. Este un aluat prajit, ce se poate consuma simplu, cu umplutura sau uns cu smantana si cascaval. Eu folosesc acest aluat si pentru pateuri pufoase cu cartofi sau branza sarata, ies o bunatate.
Steps
1
Done
|
Preparare langosiIn laptele cald am sfarmat drojdia, apoi am lasat-o 5 minute sa se activeze. |
Bună,Alina!in locul drojdiei proaspete pot să pun uscată(la plic) si câtă???
Buna Anca, se poate folosi, 25 gr drojdie proaspata= 7 gr drojdie uscata
Buna.Vreau sa incerc reteta si ma gandeam ca oare oul cand sa-l pun?Sa il pun in lapte dupa 5minute de stat cu drojdia?mersi
Oul se pune peste faina, apoi adaugam laptele cu drojdia 🙂