Am tot ezitat sa fac inghetata acasa, fara o masina de inghetata, pana am vazut o inghetata de banane si mascarpone. Ideea mi s-a parut simpla, asa ca m-am apucat de treaba. E foarte buna , se poate aroma dupa gust, eu am folosit nuci prajite si vanilie.
Ingrediente:
2 banane
200 gr mascarpone
100 ml frisca lichida indulcita
100 gr nuca prajita
extract vanilie 1/2 lingurita
2 linguri zahar
Bananele le taiem felii groase si le dam la congelator 2-3 ore pana sunt congelate. Apoi punem in robotul de bucatarie( putem folosi si un mixer vertical), bananele cu zaharul si frisca lichida, mixam pana se omogenizeaza ,adaugam crema mascarpone si extractul de vanilie , mai mixam o data , apoi cu o spatula incorporam nucile tocate. Dam la congelator pentru 2 ore, apoi o scoatem, o amestecam bine cu o lingura ( daca e inghetata de tot o lasam 10 min la temperatura camerei) si apoi o dam la congelator pana o servim. Pofta buna!