0 0
Prajitura cu mac, visine si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura cu mac, visine si ciocolata

Share
Combinatia de mac cu visine si ciocolata mi se pare una clasica, care tot iti vine in minte si o repeti de cate ori ai ocazia. Am facut aceasta praji intr-o sambata cand am avut invitati si au fost incantati de ea. Este si una dintre preferatele mele 🙂 .
Ingrediente:
 

Blat mac

 
250 gr faina
5 oua medii
200 gr zahar
1 lingurita praf de copt
100 gr unt
100 ml lapte
100 gr mac + 1oo ml lapte

Jeleu visine

2 borcane mari de compot de visine fara samburi
2 plicuri tort gelee
50 gr zahar

Glazura ciocolata :

200 gr ciocolata
40 gr unt
100 ml smantana pt frisca
 
 
Macul il punem la inmuiat in laptele fierbinte.Untul  moale il mixam cu zaharul pana se albeste si zaharul e dizolvat. Adaugam pe rand 2 oua intregi si 3 galbenusuri. Restul de albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua in 3 etape, alternand cu laptele . Adaugam macul. Amestecam bine. La final adaugam albusurile amestecand cu grija cu o spatula de jos in sus. Coacem la 18- grade timp de 30 minute.
Lasam blatul sa se raceasca. Apoi punem visisnile scurse de zeama peste blat. 500 ml suc de visine din compot , il preparam cu cele 2 plicuri de tort jelee, conform instructiunilor de pe amblaj .Turnam jeleul firbinte peste visine. Lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim glazura. Intr-un bol, pe baie de aburi , punem toate ingredientele , amestecam usor pana se topesc si se omogenizeaza. Turnam glazura peste prajitura si apoi o dam la frigider 1 ora . O scoatem cu 15 minute de la rece inainte de a o servi. Enjoy!
 

 

(Visited 3,097 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Oua invelite in bacon
previous
Oua invelite in bacon
Supa crema de praz si cartofi
next
Supa crema de praz si cartofi
Oua invelite in bacon
previous
Oua invelite in bacon
Supa crema de praz si cartofi
next
Supa crema de praz si cartofi
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Flavia Chilintan

O prajitura foarte buna! Combinatia este una foarte reusita! Glazura de ciocolata delicioasa! 🙂

Ana Trica

va multumesc este delicioasa o combinatie tare

Lily Corodi

Minunata.

Nely Vasiu

La smântâna pt frișca se poate folosiți frișca lichida Hălălai?

Nely Vasiu

Hulala,scz