1 0
Globulete cu nuca si gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat fraged
250 grame faina
100 grame untura
100 grame zahar pudra
1 ou
1 galbenus de ou
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
Pentru decor
1 albus de ou
100 grame nuca
100 grame magiun / gem prune

Globulete cu nuca si gem

  • 45 minute
  • Serves 26
  • Easy

Ingredients

  • Aluat fraged

  • Pentru decor

Share

Globulete cu nuca si gem

De la bun inceput va spun , ca sunt extrem de fragede si gustoase. Si voi stiti deja ca tot ce e cu nuca, e pe gustul meu. Iar gemul ( de prune) merge perfect cu nuca . Fragezimea lor e data de untura, reteta de aluat e veche, apartine Silviei Jurcovan. Imi plac retetele ei , sunt simple si gustoase.

Steps

1
Done

Preparare

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robotul de bucatarie si se amesteca doar pana se leaga, nu se framanta.
Apoi se dau la rece pana preincalzim cuptorul. Albusul il batem cu furculita pana devine spumos. Nuca o tocam marunt .
Dupa ce cuptorul e preincalzit , le modelam rapid. Luam cate o bucata de aluat , cat cuprindem cu o lingurita, sau cat o nuca mica , si ii dam forma rotunda. Trecem aluatul prin albus apoi prin nuca .
Punem globuletul pe o tava tapetata cu hartie de copt , presam usor in mijloc cu degetul mare, apoi punem putina dulceata . Facem la fel si cu aluatul ramas. Eu fac cate jumatate din aluat o data, pe o tava. Coc prima tava, timp in care o pregatesc pe a 2-a. Fursecurile se coc 12-14 minute la 180 grade.
Se lasa sa se raceasca complet pe tava, apoi se pot depozita in cutii de carton , la rece. Se pot pastra 4-5 zile fara probleme intr-un loc racoros. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Fursecuri americane cu ciocolata
Prajitura Noisette
next
Prajitura Noisette
previous
Fursecuri americane cu ciocolata
Prajitura Noisette
next
Prajitura Noisette
Subscribe
Notificare despre
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Elena

Buna dimineata se poate frământă cu mâna? Multumesc

Roxana

Se poate înlocui untura cu unt de grăsime 80%?

Ady

Daca se congeleaza sunt ok ?

Cismar Claudia

Buna dimineata! Ce se pune in aluat praf de copt sau bicarbonat?