Ingredients
-
750 gr cartofi
-
200 gr faina
-
100 gr zahar
-
2 buc galbenus de ou
-
un praf sare
-
20 gr zahar brun
-
1/3 lingurita scortisoara
-
300 gr pesmet
-
150 gr zahar
-
10 buc prune
Galuste cu prune
Sau gomboti cu prune, cum se mai numesc la noi, au ajuns si pe farfuria noastra. S-au copt prunele in gradina si se cerea o tura de gomboti. Simplu de facut si de mancat 😛 .
Steps
1
Done
|
Preparare galusteDina acest aluat mie mi-au iesit 14 bucati, prunele erau destul de mari. Cartofii i-am cantarit dupa ce i-am curatat. Asadar 750 gr cartofi gata curatati se pun a fiert in apa cu sare. Trebuie fierti bine . Apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. |
2
Done
|
Prunele le desfacem si scoatem samburii. Eu am folosit o jumatate de pruna pentru fiecare galusca. In mijlocul prunei punem putin zahar amestecat cu scortisoara. Luam o bucata de aluat de marimea unui ou si o modelat cu mana , lucram cu mainile pudrate cu faina. Formam un cerc apoi punem pruna in mijloc si o acoperim cu aluat . Incercam sa ii dam o forma cat mai rotunda. |
3
Done
|
Pesmetul il punem la prajit, amestecam mereu , pentru a nu se arde, pana capata o culoare aurie. La final adaugam zaharul. Amestecam usor. |
Am o întrebare. Eu nu pot sa mananc galbenusul pot sa pun numai albusul ??daca pot cat albus sa pun?? Multumesc.
Nu am facut fara galbenus, eventual puteti inlocui galbenusrile cu un albus, dar aluatul poate sa devina mai tare la fiert