0 0
Bezele Fantome

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bezele Fantome

  • Medium
Share

La sfarsitul lunii octombrie , mai exact in ultima zi a lunii, se sarbatoreste Halloween-ul. Stiu , e o sarbatoare imprumutata, dar eu tin minte de cand eram mica , la tara la bunica cand se recoltau dovlecii , ii curatam, le faceam ochii si gura si le puneam o lumanare. Si atunci nu stiam de Halloween. Dar acum la gradi se sarbatoreste, copii vor fi costumati, se vor distra, si eu m-am gandit sa le pregatesc ceva dulce de speriat 😀 .

Ingrediente Bezele fantome :

3 albusuri

120 gr zahar

1 lingurita zeama de lamaie

ciocolata neagra 50 grame

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si batem cate 1-2 minute dupa fiecare. Dupa prima lingura adaugam zeama de lamaie. Cand albusurile sunt ferme si lucioase, bezeaua noastra este gata. Cuptorul il preincalzim la 140 grade. Pe tava de copt punem o hartie cerata. Bezeau o punem intr-un pos cu varf rotund si larg, daca nu avem putem folosi o punga careia ii taiem un capat cam de 1 cm. Formam bezelele, apoi le dam la cuptor, cand le-am bagat la cuptor scadem temperatura la 100 grade si le coacem cam1 ora, chiar mai mult daca sunt mai mari. Le lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.

Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi le facem micilor fantome ochi si gurita dupa propria imaginatie.

Lucky Cake

Prajitura cu branza si mere
previous
Prajitura cu branza si mere
pui vanatoresc cartofi dulci si rozmarin
next
Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin
Prajitura cu branza si mere
previous
Prajitura cu branza si mere
pui vanatoresc cartofi dulci si rozmarin
next
Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments