A fost un proiect facut impreuna cu baietelul meu, pentru gradi. El a fost incantat sa decupeze aluatul cu forme si bineinteles sa le orneze cu ciocolata si totodata sa deguste :).
Ingrediente:
375 grame faina
200 grame unt rece taiat cubulete
2 oua
1 lingurita praf de copt
150 grame zahar
1/2 lingurita praf ghimbir
coaja razuita de la o portocala
Preparare:
Punem toate ingredientele intr-un bol si le framantam repede pana obtinem un aluat omogen. Il punem la frigider o jumatate de ora . Aluatul il impartim in doua si il intindem cu ajutorul unui sucitor pe o suprafata presarata cu faina. Grosimea acestuia sa fie cam 3-4 mm , apoi il decupam cu ce forme dorim. Luam o tava cu hartie cerata si aranjam fursecurile apoi coacem cam 12-15 minute la 180 grade sau pana ce se rumenesc. Continuam la fel si cu cealalta jumatate de aluat. Pentru ornat avem nevoie de 50 grame ciocolata ( neagra, cu lapte, oricare va place sau o aveti la indemana) pe care o topim. Dupa ce s-a topit, am pus-o intr-o pungulita mica al carei capat l-am decupat foarte putin. Daca ciocolata e prea lichida mai bine asteptam 2 – 3 minute si apoi incepem decorarea fursecurilor cu ajutorul micilor bucatari, daca doriti 🙂