Aceast foietaj cu branza e atat de gustos incat nu veti mai cumpara din comert. Il puteti servi musafirilor sau lua la pachet , la drum. Se face repede si nici pe masa nu rezista mult 🙂 .
Ingrediente:
1 pachet foietaj
200 gr crema de branza ( gen Philadelphia)
200 gr branza de vaci
1 ou
1 lingura faina
1 lingura gris
2 linguri lapte
3 linguri zahar
coaja rasa de la o jumatate lamaie
visine (pot fi si din compot sau gem ) + 1 lingura gris
Preparare:
Foietajul l-am cumparat si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei. Apoi am amestecat branza cu celelalte ingrediente exceptand visinele si le-am mixat cu mixerul vertical pana cand rezulta o pasta fina mai lichida. Aluatul il despachetam si il punem pe o bucata de hartie cerata in tava de copt.Pe mijloc punem compozitia de branza si deasupra visinele iar peste acestea presaram lingura de gris ( scurse de zeama daca sunt din compot) Marginile le taiem fasii lungi de 10 cm si groase de 2 cm pe ambele parti apoi le adunam peste compozitia de branza si le suprapunem una peste alta pana la capat. Dam la cuptor la 180 grade si coacem pana devine aurie , o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si apoi servim.
Buna! Ce fructe mai pot folosi in afara de visine? Multumesc
se pot folosi afine, caise, zmeura