Am cateva fixuri cand vine vorba de dovlecei: sa fie proaspeti, nu foarte mari, cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai fragezi si dulci, si neaparat feliati subtire. Niciodata nu mi-au placut dovlecei pane taiati gros …unul din motivele pentru care atunci cand eram copil ii alegeam doar pe cei feliati subtire 😉 .
Ingrediente dovlecei ( 2 pers):
1 dovlecel mic
2 oua
3 linguri faina
5 linguri pesmet cu varf
3 linguri parmezan razuit fin
sare piper
Dovleceii ii feliem , ii punem pe o tava si ii saram usor. Ii lasam acolo pana ne pregatim celelalte ingrediente. Avem nevoie de 3 farfurii: faina, oua batute bine cu putina sare si piper , parmezan +pesmet. Cand sunt toate pregatite, dovleceii ii stergem usor de apa lasata cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Apoi ii dam prin faina, ou si la final pesmet cu parmezan. Intr-o tigaie punem la incins 3 linguri ulei de masline si prajim dovleceii pana runt rumeni pe ambele parti. dupa ce prajesc 2 ture imi place sa adaug ulei proaspat pt a nu se arde. Continuam pana terminam tot dovlecelul. Servim cald. Enjoy !