0 0
Briose cu mere si crocant de nuci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Briose cu mere si crocant de nuci

Share

Briose delicioase , cu bucati de mere si un sos caramel irezistibil . Copiilor indragesc aceste briose !

Ingrediente briose cu mere ( 12 -14 bucati) :

  • 375 gr faina
  • 240 ml lapte
  • 70 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos
  • 2 oua mari
  • 60 ml ulei

125 ml iaurt

1 lingurita scortisoara macinata

1/2 lingurita nucsoara macinata

3 lingurite rase praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

2 mere medii taiate felii cubulete mici

Crocant de nuci:

60 gr zahar brun

4 linguri faina

1/2 lingurita scortisoara

2 linguri unt rece

un pumn de nuci maruntite

Optional : caramel si nuci

 

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Preparam crocantul de nuci: amestecam zaharul cu faina si scortisoara, cu o furculita amestecam si untul, la final adaugam nucile, trebuie sa aiba un aspect nisipos. Dam la frigider.

Cu ajutorul unui mixer amestecam laptele, zaharul, iaurtul, uleiul, ouale, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Apoi adaugam faina amestecata cu scortisoara si nucsoara. La final punem merele si amestecam usor pana se incorporeaza.

In tava de briose punem hartie de briose, apoi umplem cu aluat fiecare hartie pana sus. Deasupra presaram cate putin din crocant peste fiecare briosa. Le dam la cuptor la foc mare 5 minute apoi reducem la 180 grade si mai coacem 15- 20 minute. Le  lasam sa se raceasca apoi le ornam cu sos caramel si nuci maruntite. Enjoy!

(Visited 3,504 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Tort cu cocos si zmeura
previous
Tort cu cocos si zmeura
somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
next
Somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
Tort cu cocos si zmeura
previous
Tort cu cocos si zmeura
somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
next
Somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Delia Elena

vaaai cu arata….mor