Deserturile la pahar sunt minunate, delicate , perfecte pentru petreceri sau pentru un rasfat dulce. Acesta este delicat si gustos. Rubarba si capsunii se inteleg de minune 😉
Ingredinte desert rubarba si capsuni ( 4-5 pahare):
150 gr rubarba150 gr capsuni100 ml apa2-3 linguri zahar ( depinde cat de dulci sunt capsunii)200 ml smantana pt frisca125 gr mascarpone1 lgta zeama lamaie100 gr zahar 100 gr fursecuri amaretti1 lgta lichior Bailey’s ( optional)Rubarba si capsunii , le taiem cubulete. Prima data punem intr-o tigaie rubarba impreuna cu 50 ml apa si zaharul. Lasam pe foc mediu 3-4 minute. Daca scade de tot apa mai punem 1-2 linguri. Apoi adaugam capsunii, apa si zeama de lamaie. Mai lasam pe foc inca 3-4 minute. Lasam sa se raceasca.Frisca o batem cu 100 gr zahar, separat mixam mascarpone pana devine cremos apoi il adaugam peste frisca si mixam doar pana cand se omogenizeaza. Adaugam si lichiorul. Sfarmam fursecurile si incepem sa aranjam straturile in pahar: mascarpone, capsuni si rubarba, biscuiti . Repetam pana aproape umplem paharul. Dam la rece 2 ore apoi servim.
L-am făcut cu crema de tiramisu (cu ou in loc de frișcă) și granola de fructe roșii și a fost delicios! Mulțumesc!
Suna delicios !