Ingredients
-
350 gr faina
-
200 gr unt
-
240 ml lapte 3,5 grasime
-
50 gr zahar pudra
-
7 gr drojdie uscata
-
1/2 lingurita sare
-
1 buc galbenus de ou
-
2 linguri lapte
Croissante , varianta rapida
Cateodata nu avem timp destul pentru a pregati toate bunatatile pentru cei dragi. Asa ca am cautat o reteta mai usoara si mai rapida de croissante. Sunt super incantat de rezultat. E ideal daca reusim sa facem aluatul cu o zi inainte.
Reteta este preluata de pe site-ul bakingfanatic.wordpress.com https://bakingfanatic.wordpress.com/2014/09/20/quicker-croissants/ , cu unele modificari 🙂
Steps
1
Done
|
Preparare croissante Prima data razuim untul rece. Trebuie neaparat unt de la frigider. Apoi il dam la congelator pana ne pregatim si masuram restul ingredientelor. Cam 15 minute , e perfect. |
2
Done
|
Acum facem prima impachetare. Il impachetam precum in imagine, in 3 , asemenea unei scrisori. Aluatul in acest moment incepe sa se inmoaie , asa ca il dam la congeator 15 minute. Apoi il scoatem il intindem si mai facem 2 impaturiri, fara a il mai da la rece. Aluatul acum trebuie sa stea la frigider minim 2 ore, de preferat peste noapte. Dupa ce a stat la frigider , se poate folosi. |
3
Done
|
Il intindem in forma de dreptunghi cu o grosime de 0.5 cm , lungime de aprox 45 si latime de 25 cm . Taiem aluatul in triunghiuri. Fiecare triunghi il crestam usor in parte de sus. Apoi le rulam. Le asezam pe tava de copt tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut 1 ora si jumatate. Dupa o ora si jumatate se ung croissantelele cu un galbenus amestecam cu 1-2 linguri de lapte. Le dam la frigider pana preincalzim cuptorul la 200 grade. Cuptorul trebuie sa fie incins cand punem la copt croissantele. |
se poate inlocui drojdia uscata cu proaspata¿multumesc!
Cel mai bine este sa urmati reteta