0 0
Covrigi bavarezi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
30 gr unt
30 ml ulei
230 ml apa
50 gr iaurt cremos
10 gr sare
5 gr zahar
Pt oparit
1 l apa
3 linguri rase bicarbonat de sodiu

Covrigi bavarezi

  • 50 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

  • Pt oparit

Share

Covrigi bavarezi

Sunt deliciosi ! si se fac atat de repede . Moi in interiori si cu o crusta crocanta , presarata cu sare de mare . Ii puteti servi cu crema de branza , sau cu o bere rece.

Steps

1
Done

Preparare aluat

Incalzim apa usor , apoi adaugam drojdia si zaharul. Lasam 10 minute sa se activeze. Restul ingredinetelor le punem intr-un vas ( vasul robotului) , apoi adaugam drojdia. Framantam pana aluatul devine neted si se dezlipeste de pe marginile vasului, intre 5-7 minute. Daca e nevoie mai adaugam apa sau putina faina, dupa caz ( fiecare faina se comporta diferit).
Aluatul il punem pe o suprafata pudrata cu faina. Il impartim in 10 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma de sul, precum vedeti si in poza. Apoi ii dam forma de covrig. Dupa ce am terminat de format covrigii , ii acoperim si il lasam 20 minute la crescut.
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Intr-o oala medie punem apa la fiert. Cand fierbe adaugam bicarbonatul. Luam cate un covrig si il punem in apa care fierbe cu fata in jos. Il lasam 15 secunde pe fiecare parte, dupa care il scoatem cu o paleta si il punem in tava de cuptor. Facem la fel cu inca 4 covrigi. Presarm sare peste fiecare. Ii dam imediat la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce prima tura de covrigi e gata ne apucam de a doua. Procedam la fel , se servesc calzi . Enjoy !

Tips:
Folositi faina de grau pentru paine (650 ) si nu cea de patiserie .
Nu lasati covrigi in tava dupa ce i-ati oprit, ii dati imediat in cuptorul preincalzit

Lucky Cake

previous
Inghetata la minut cu fructe si iaurt
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
next
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
previous
Inghetata la minut cu fructe si iaurt
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
next
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Diana

Buna dar se poate de folosit drojdie uscata?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here