1 0
Covricheese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aluat
500 grame faina
250 ml lapte
2 bucati galbenusuri
90 grame unt
30 grame drojdie proaspata
1 lingurita sare
pt uns 2 linguri lapte si un galbenus
Umplutura
250 grame cascaval
12 felii sunca de pui

Covricheese

  • 2 h 30 min
  • Medium

Ingredients

Share

Covricheese

Covricheese sau rulouri cu cascaval/ sunca, sunt atat de bune si practice pentru a fi luate la pachet. Puteti opta pentru umplutura voastra preferata. Aluatul este unul fraged si pufos, noi le-am facut cu sunca de pui si cascaval. Au fost tare gustoase ^_^

Steps

1
Done

Preparare aluat

Drojdia o dizolvam in laptele caldut, adaugam 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 minute pana drojdia se activeaza.
Untul trebuie sa fie topit si racit.
Intr-un vas ( vasul robotului) punem faina, galbenusurile, sarea, drojdia cu laptele si incepem sa framantam, adaugam si untul . Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine elastic. Cam 10 minute la robot sau 15 minute manual.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul ( 1 ora).
Apoi punem aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si il impartim in 2 bucati egale. Intindem o bucata sub forma de dreptunghi cu o grosime de 3-4 mm. Apoi il taiem in fasii egale cu o latime de 3 cm.
Cascavalul il taiem in betigase mai groase si le invelim in felia de sunca.
Il punem intr-o margine a fasiei de aluat si rulam aluatul astfel incat sa nu ramana spatiu gol. Puteti vedea procedeul si in poze. Procedam la fel si cu a 2-a bucata de aluat. Mie mi-au iesit 16 bucati in total.
Punem rulourile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim cu folie alimentara si le lasam la dospit 30 minute. Intre timp pornim cuptorul si il incalzim la 180 grade. Le ungem cu un galbenus batut cu doua linguri de lapte. Presaram seminte sau susan /mac peste.
Coacem cam 25 - 30 minute pana incep sa se rumeneasca frumos. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Macarons cu alune si ciocolata
papricas de pui cu smantana
next
Papricas de pui cu smantana
previous
Macarons cu alune si ciocolata
papricas de pui cu smantana
next
Papricas de pui cu smantana
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Diana

Se poate folosi și drojdie uscată? Dacă da, ce cantitate? Mulțumesc frumos

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here