Ingredients
-
Aluat cornuri moi si pufoase
-
500 gr faina
-
250 ml lapte
-
20 gr drojdie proaspata
-
100 gr unt
-
2 buc galbenus de ou
-
100 gr zahar
-
un praf sare
-
1/3 lingurita coaja de lamaie razuita
-
Umplutura
-
gem caise
-
Nutella
-
Pt uns cornurile
-
2 buc galbenusuri
-
4 linguri lapte
Cornuri umplute moi si pufoase
Sunt atat de bune , si le pregatesc atat de des ! Sunt bune pentru o gustare, cu o cana de lapte, de luat la drum, bune pentru pachetelul pentru scoala. Umplutura o alegeti voi : branza, Nutella, gem, crema de vanilie, ciocolata.
Steps
1
Done
|
Preparare aluat cornuri moi si pufoasePrima data punem drojdia sfarmata si o lingurita de zahar in laptele cald. O lasam 10 minute pana se activeaza. Masuram restul ingredientelor. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. |
2
Done
|
Presasam putina faina peste aluatul si il lasam la crescut 1 ora. Apoi il impartim in 2 bucati egale. Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, cam de 45/25 cm. Taiem aluatul precum la croissante. Punem o lingurita cu varf din umplutura, in fiecare bucata, apoi le rulam . Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dintr-o bucata de aluat ies intre 6-7 bucati. In total din cele 2 bucati de aluat ies aproximativ 14 cornuri. |
3
Done
|
as putea pune miere in loc de zahar¿multumesc
Probabil va schimba consistenta aluatului, facandu-l mai moale, insa se poate ajusta cu putina faina daca e nevoie
Se poate înlocuit drojdia proaspăta cu cea uscata?
Se poate, fara probleme
multumesc pt reteta, intr-adevar sunt moi si pufoase si f aromate!
Ma bucur ca va plac !
trebuie sa fie lipicios aluatul ? sau sa nu fie buna faina ?
ceva nu e bine..adica am pus aproape 1kg de faina si e prea moale/lipicios.
Multumesc anticipat
Ai masurat bine cantitatea de lapte ? la 250 ml de lapte nu ai cum sa pui 1 kg faina…ceva nu e in regula
Mi au ieșit super! Le am, făcut cu drojdie uscată și aluatul l am pus la dospit în cuptorul încălzit!
Cata drojdie uscată e echivalentul celor 40 g de drojdie proaspata din rețetă?
10 grame drojdie uscata
Nu e multa drojdie pentru 575 de grame de faina?
Nu, e vorba de drojdie proaspata, si e un aluat mai greu, cu unt, oua, zahar.
Am facut,dar au avut un pic gust de drojdie,in rest sunt super bune si moi.
Cele mai bune cornuri cu umplutura pe care le am mâncat vreodată. Super rețetă!
O reteta excelenta! Au iesit pufoase si delicioase. Nu am avut lamaie asa ca am pus coaja de portocala si nu am mai avut ou pentru a pune deasupra insa am folosit miere si putin ulei.
Au ieșit perfecte și suuuuper pufoase! Mulțumim pentru rețetă!
Sunt delicioase.. Tocmai le – am făcut!
Sunt absolut delicioase ? le-am făcut cu ciocolata, cu unt azi le încerc și cu branza ?
Sunt minunate!!!!!