Cornulete cu cascaval
Aveti nevoie de idei de aperitiv pentru petreceri ? cu siguranta pe blog veti gasi cateva, aceasta e una dintre ele . Usor de facut si sunt super bune 🙂
Ingrediente cornulete :
120 gr crema de branza ( eu am folosit Hochland )
120 gr unt la temp camerei
150 gr faina + 2 linguri la nevoie
1/2 lingurita sare
100 gr cascaval emmentaler/ gouda – sa fie de calitate
1 ou batut pt uns
Crema de branza, impreuna cu untul moale si faina si sarea le amestecam pana se formeaza un aluat moale si nelipicos. Il punem in folie de prospetime si il dam la rece 1 ora. Il scoatem de la frigider si il intindem sub forma de cerc cu diametru de aprox 35 cm , gros de 3-4 mm. Il taiem triunghiuri. Presaram cascaval razuit marunt deasupra si apoi le rulam. Le punem pe o tava de copt tapetata cu hartie cerata. Le ungem cu oul batut si le coacem aprox 25 minute la 180 grade. Enjoy !
Unde-i drojdia?nu se regăseste in reteta sau nu. Se pune….
Nu se foloseste drojdie , e un aluat fraged , nu dospit 🙂
Cate portii ies?
cam 16 – 18 bucati , depinde cat de mari faceti triunghiurile
Abia astept sa fac
Buna, aluatul se poate tine la frigider mai multe ore?
Ce unt ai folosit de 60 sau 80%.
Pot sa folosesc de 60%??
Multumesc.
Desigur 🙂 eu obisnuiesc sa folosesc unt de 82 %
Bună draga mea ?. Am făcut astăzi aceste cornulețe și au ieșit delicioase. Am pus în interior bucățele de șuncă de Praga și cașcaval ras. Absolut fantastice!!! O rețetă foarte simplă și rapida. Mulțumesc pentru rețetă și pentru că împărtășești cu noi toate secretele bucătăriei!
Suna delicios si cu umplutura ! sa va fie de bine !