Ingredients
-
120 gr faina
-
3 buc oua
-
180 ml apa
-
70 gr unt
-
50 gr zahar
-
un praf sare
-
Glazura
-
100 gr ciocolata
-
50 ml smantana pt frisca
Choux a la creme si crema de vanilie
Un desert clasic, care e in topul preferintelor noastre. Il savuram de la mic la mare. E grozav de pregatit pentru petreceri, sau cand aveti invitati la masa. Cu siguranta vor aprecia aceste mici delicii.
Pentru crema de vanilie , accesati linkul :
https://luckycake.ro/retete/crema-de-vanilie-crema-patissiere/
Steps
1
Done
|
Preagatie chouxPreincalzim cuptorul la 190 grade. Apa, zaharul si untul taiat cubulete le punem pe foc, pana cand untul e topit. Apoi imediat adaugam toata faina si sarea. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul se desprinde de pe peretii cratitei, apoi la foc mic lasam aluatul sa se usuce , invartind mereu cu lingura de lemn.. Luam de pe foc si punem aluatul intr-un bol incapator. Lasam 2-3 minute sa se raceasca, amestecam de cateva ori. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final punem aluatul rezultat intr-un pos cu dui . Pe o tava cu hartie cerata punem aluatul de choux , cat o nuca . Ies aprox 12-14 bucati. Dam la cuptor la 190 grade timp de 35 minute. Le lasam la racit pe un gratar. |